Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Besyo Video Analiz 2016

 Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.
AYRINTILI VİDEO

https://youtu.be/9KaH1tUodeU


1 DAKİKALIK VİDEO

https://www.youtube.com/watch?v=Ra84oCo9PGI

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
İbrahim Çeçen Üniversitesi sınavını tek aşamalı koordinasyon parkuru şeklinde yapmaktadır. Parkur derecelerine göre sıralanan adayların, kontenjanın 3 katı kadarı değerlendirmeye alınır. (Milli Sporcularda Erkeklerde ve kızlarda ilk 45’er, diğer adaylarda ise Erkeklerde ilk 255, kızlarda ilk 135)
Özel yetenek sınav puanı 100 puan üzerinden değerlendirilen koordinasyon parkuru puanlaması üzerinden hesaplanacaktır. YGS baraj puanı 180’dir. Başvuru için herhangi bir puan türünde 180 YGS almak yeterlidir. Spor lisesi mezunu ve milli sporcular için baraj 150’tır.

Sınavın Açıklaması
KOORDİNASYON PARKURU

1. İstasyon “Barfiks merdiveni”: Barfiks merdiveni İstasyonunda; erkeklerde 2,43m, kızlarda ise 2,24m yüksekliğinde ve aralarında 40 cm mesafe bulunan 7 adet bar bulunmaktadır. Adaylar, barfiks merdiveninde bulunan her bir bara tek tek tutunmak şartıyla ilerleyerek istasyonu tamamlar. İstasyonu tamamlamadan yere temas eden ve barlardan herhangi birine tutunmadan veya sadece temas ederek ilerleyen aday istasyona yeniden başlamak zorundadır.
2. İstasyon “Engel Geçişi”: Engel Geçişi istasyonunda sırasıyla; ilk engelin altından, ikinci engelin üstünden, üçüncü engelin altından ve dördüncü engelin üstünden geçiş yapılarak istasyon tamamlanır. Engeller arası mesafe 1,5 m’dir. Not: İlk ve Üçüncü Engel Yüksekliği: Erkek: 90 cm, Kız: 80 cm; İkinci ve Dördüncü Engel Yüksekliği: Erkek: 70 cm, Kız: 60 cm’dir. Engel atlayan, geçişleri yanlış yapan ve engelleri yıkan adaylar geri çevrilir, yıktığı engeli kendi eliyle düzeltmesi istenir ve harekete kaldığı yerden devam ettirilir. İkazlara uymayan aday diskalifiye edilir.
3. İstasyon “Sağlık Topu Taşıma”: Aday 40 cm yüksekliğindeki ahşap bank üzerinde bulunan 4 adet sağlık topunu (Erkeklerde 3 kg, kızlarda 2 kg) alarak bankların ortasında bulunan engeli (yükseklik:32 cm, uzunluk: 1,5 m., genişlik: 22 cm) aşarak 4,40 m mesafedeki diğer banka sıralama olmaksızın taşır. Sağlık topları bir banktan diğer banka birer birer taşınmalıdır. Toplar banktan düşerse, aday topu banka tekrar koyması için geri çevrilir.
4. İstasyon “Basketbol Slalom”: Adaylar, 1,20 m aralıklara aynı hizada sıralanmış olan 5 adet dikmenin arasından basketbol topu ile slalom yaparak geçerler. Tüm adaylar basketbol topunu dikmeler arasında en az bir kez çift veya tek elle yere vurmak zorundadır. Basketbol topu istasyon sonunda bulunan sepete bırakılmalıdır. Dikme atlayan, geçişleri yanlış yapan, dikmeleri yıkan ve topu sepete bırakmayan adaylar hata yaptıkları noktaya geri çevrilir. Hatanın düzeltmesi istenir ve harekete kaldığı yerden devam ettirilir. İkazlara uymayan aday diskalifiye edilir.
5. İstasyon “Futbolda Kaleye Şut”: Adaylar 5 metre mesafedeki mini futbol kalesine futbol topu ile belirlenen vuruş bölgesinden vuruş yaparlar. İlk vuruşta gol yapan aday bir diğer istasyona geçerek parkura devam eder. İlk vuruşun 13 gol olmaması durumunda, aday ikinci topu yedek top bölgesinden alıp vuruş bölgesine koyarak ikinci vuruşunu gerçekleştirir. İkinci vuruşun gol olup olmaması durumuna bakılmaksızın aday bir diğer istasyona geçerek parkura devam eder.
6. İstasyon “Asimetrik Paralel”: Adaylar, yüksekliği kızlarda 1,35m, erkeklerde 1,40m olan barın altından geçerek, yine yüksekliği kızlarda 1,65m, erkeklerde 1,70m olan diğer barın üstünden atlayarak asimetrik paralel istasyonu tamamlar.
7. İstasyon: “Hentbol Kale Atışı”: Asimetrik paralel istasyonu tamamlayan aday, hentbol kalesinde belirlenen bölümlere kızlarda 7m, erkeklerde 9m mesafeden kale atışı gerçekleştirir. İlk atışta gol yapan aday bir diğer istasyona geçerek parkura devam eder. İlk atışın gol olmaması durumunda, aday ikinci topu yedek top bölgesinden alıp atış bölgesine gelerek ikinci atışını gerçekleştirir. İkinci atışın gol olup olmaması durumuna bakılmaksızın aday bir diğer istasyona geçerek parkura devam eder.
8. İstasyon “Slalom ve Öne Takla”: Hentbol kale atışı istasyonunu tamamlayan adaylar, 6m mesafeye yerleştirilmiş olan 2 dikme arasında belirtilen yönlere doğru slalom yapar ardından 2. ve 3. dikmeler arasında (9m) bulunan minderde öne düz takla atar (Öne düz takla formu dışındaki bir başka takla formu kullanılamaz) ve 3. dikmeden belirtilen yönde slalom yaparak istasyonu tamamlar.
9. İstasyon “30m Sürat Koşusu”: Slalom ve öne takla istasyonunu tamamlayan adaylar, bitiş fotoseline 30m mesafede bulunan dikmeden dönüşünü gerçekleştirir ve sürat koşusu yapıp bitiş fotoselinden geçerek parkuru tamamlar.

Kontenjanlar
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
35 Erkek + 5 Milli Erkek, 15 Kız + 5 Milli Kız
Antrenörlük Eğitimi Bölümü
25 Erkek + 5 Milli Erkek, 15 Kız + 5 Milli Kız
Antrenörlük Eğitimi 2. Öğretim
25 Erkek + 5 Milli Erkek, 15 Kız + 5 Milli Kız

2016 Yılında Kazananların Ortalama Puanları ve Öğretmenlik Bölümünü Kazanan En Düşük YGS
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 260, OBP puanı 345 ve parkur derecesi 45.30sn’dir.
En düşük YGS Puanıyla asilden kazanan erkek adayın YGS Puanı 197, OBP Puanı 361 ve Parkur Derecesi 44.69sn’dir.

Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 230, OBP puan 360 ve parkur derecesi 54sn’dir.
En düşük YGS Puanıyla asilden kazanan kadın adayın YGS Puanı 185, OBP Puanı 297 ve Parkur derecesi  51.68sn’dir.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 250, OBP puanı 330 ve parkur derecesi 45.85’tir.
Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 220, OBP puan 340 ve parkur derecesi 55.30’dur.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü (2. Öğretim)
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 235, OBP puanı 330 ve parkur derecesi 46.15’tir.
Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 215, OBP puan 330 ve parkur derecesi  58.10’dur.

Sınav Sonucunu Görüntüle

Kimler Düşünebilir?
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini orta düzeyde YGS Puanına sahip koordinasyon parkuru çok iyi olan adaylar düşünebilir.

DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN Tıklayınız

Bir yanıt yazın
You May Also Like