Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Video Analiz 2016

Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.
KAPSAMLI VİDEO

https://www.youtube.com/watch?v=SNG7y56o5lE&t=5s

1 DAKİKALIK VİDEO

https://www.youtube.com/watch?v=NDNgPT6jicY

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
 Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin özel yetenek sınavı 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. Aşama ön elemedir ve dayanıklılık koordinasyon parkurudur. 2. aşama ise beceri koordinasyon parkurudur. Erkek ve kadın adaylarda ilk 54’e, milli erkek ve milli kadın adaylarda ilk 6’ya giren adaylar 2. aşamaya geçmeye hak kazanır. 1. aşamanın %40’ı, 2. aşamanın ise %60’ı alınarak özel yetenek sınav puanı oluşturulur. YGS Baraj puanı 220, milli ve spor lisesi çıkışlı adaylar için 180’dir. YGS’de ham puan olarak herhangi bir puan türünde bu puanları alan adaylar üniversiteye başvurularını yapabilir.

Sınavın Açıklaması
1-DAYANIKLILIK KOORDİNASYON PARKURU
1
SET 1 –
Minder Takla Cimnastik minderi üzerinde 1 defa öne düz takla hareketi yapılacaktır. Öne düz takla formu dışındaki bir başka takla formu kullanılamaz. Başka bir takla formu kullanan aday uyarılır ve set tekrar edilir.
SET 2 – Üstten Alttan Engel Geçişi Birbirine paralel olan engellerin birincisinin üzerinden, ikincisinin altından ve üçüncü engelin üzerinden geçerek istasyon tamamlanır. Engelin yıkılması durumunda engel düzeltilerek kaldığı yerden tekrar edilecektir.
SET 3 – Yön Değiştirmeli Koşu Aday farklı aralıklarla koyulan huniler arasında yön değiştirmeli koşu yapar. Aday ilk huniden başlamak kaydıyla her huninin etrafından dönmek zorundadır. Huninin etrafından dönmeyen adayın geri dönerek tekrar huninin etrafından dönmesi gerekir.
SET 4 – Denge Tahtası Aday denge tahtası üzerindeki ilk çizgiden başlayarak sondaki çizgiye ayak basana kadar yürür/koşar. Denge tahtası sonundaki çizgiye ayak basmadan denge tahtasından inen veya düşen aday kaldığı yerden geri çıkarak devam edebilir.
SET 5 – Rakam Sıralı Çift Ayak Sıçrama Numaralandırılmış dairelerden ilk olarak 1 numaralı daireye çift ayakla sıçrayarak başlanır ve sıralı numaralar takip edilir. Dairelere sırasıyla ve çift ayakla basılmadığı takdirde aday geri çevrilir ve kaldığı yerden devam etmesi sağlanır.
SET 6 – 15m Koşu Yönlendirme işareti ile gösterilen 15 metrelik alanda 3 tekrarlı koşu yapılır. Koşarken 15 m sonlarında dikmenin etrafından dönülmesi gerekmektedir. Dikme etrafından dönülmediği takdirde aday geri çevrilecektir.
2-BECERİ KOORDİNASYON PARKURU
1

SET 1 – Hentbol Atışı Atış mesafesinde duran hentbol topu alınarak kaledeki hedeflere atış gerçekleştirir. İlk atışta hedefi tutturan aday bir diğer istasyona geçebilir. İlk atışta hedefi tutturamayan aday belirlenen yerdeki yedek topu alarak atışını tekrar eder, hedefini tutturan aday diğer istasyona geçebilir. İkinci atışında hedefe ulaşmaması durumunda aday yedek top bölgesinden üçüncü topu alır ve son atışını da bu top ile gerçekleştirir. Adayın son atışı hedefi bulsun ya da bulmasın diğer istasyona geçilir. Aday atış yaptığı top ile ikinci kez atış yapamaz.
SET 2 – Voleybol Parmak Pas Topun havaya atılmasıyla başlayıp duvar üzerinde gösterilen dikdörtgen alan içerisine parmak pas ile peş peşe 3 atış gerçekleştirilir. Setin tamamlanabilmesi için belirlenen alan içerisine hatasız peş peşe 3 atış gerçekleştirilmelidir. Topun belirlenen alan dışına çıkması durumunda veya topun atış yapılan alandan uzaklaşması durumunda aynı top alınarak atış baştan tekrar edilir.
SET 3 – Futbol Slalom Geçişi Belirlenen bölgedeki futbol topunu eli ile alan aday, futbol slalom başlangıç çizgisi önünde topu yere bırakarak slaloma başlar. Çapraz yerleştirilmiş olan 4 dikmenin etrafından futbol topunu ayağı ile sürerek geçer. Son dikmeyi de geçen aday topu ayağı ile sürerek kaleye şut çizgisine götürür. Slalomların yıkılması ya da devrilmesi durumunda aday slalomları düzelterek kaldığı yerden topu sürerek devam eder.
SET 4 – Futbol Atışı Slalom geçişi sonucu kale şut çizgisine topu sürerek gelen aday belirtilen mesafedeki mini futbol kalesine futbol topu ile belirlenen vuruş çizgisini geçmeden ayak ile vuruş yapar. İlk atışta gol atamayan aday belirlenen yerdeki yedek topu alarak vuruşunu tekrar eder, gol atan aday diğer istasyona geçebilir. İkinci vuruşun gol olmaması durumunda aday yedek top bölgesinden üçüncü topu alır ve son vuruşu da bu top ile gerçekleştirir. Son vuruş gol olsun ya da olmasın diğer istasyona geçilir. Aday vuruş yaptığı top ile ikinci kez vuruş yapamaz.
SET 5 – Basketbol Serbest Atışı Aday belirlenen noktadan bir basketbol topu alarak serbest atış çizgisine gelir ve atışını gerçekleştirir. İlk atışta basket atamayan aday belirlenen yerdeki yedek topu alarak atışını tekrar eder, basket atan aday ise diğer istasyona geçebilir. İkinci atışın da basket olmaması durumunda aday top bölgesinden üçüncü topu alır ve son atışını bu top ile gerçekleştirir. Adayın son atışı basket olsun ya da olmasın diğer istasyona geçilir. Aday atış yaptığı top ile ikinci kez atış yapamaz.
SET 6 – 15m Koşu Aday belirlenmiş 1 numaralı dikmenin hizasından 2 numaralı dikmeye doğru 5 m öne koşar, 2 numaralı dikmenin etrafından dönerek geri-geri olmak şartıyla 1 numaralı dikmeye doğru 5 m koşar. 1 numaralı dikmenin etrafından dönerek 3 numaralı dikmeye doğru 15 m öne koşu yaparak seti tamamlar. Adayın seti tamamlaması için dönüşlerde dikmelerin etrafından dönmesi gerekmektedir.

Kontenjanlar
1

2016 Yılında Kazananların Ortalama YGS Puanları
Spor Bilimleri Bölümü

Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 280, OBP puanı 350, 1. parkur derecesi 29.9sn ve 2. parkur derecesi 44.5sn’dir.
Kazanan kadın adayların ortalama YGS puanı 255, OBP puanı 345, 1. parkur derecesi 35.8sn ve 2. parkur derecesi 55.2sn’dir.

Sınav Sonucunu Görüntüle

Kimler Düşünebilir?
Parkuruna ve dayanıklılığına güvenen orta düzeyde YGS’ye sahip adaylar düşünebilir. Her iki aşamada da çok çok iyi derece yapan düşük YGS’li, OBP’si kırılan adayların üniversiteyi kazanmaması için hiç bir sebep yoktur.

Daha Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız
Bir yanıt yazın
You May Also Like