Bir kişi nasıl oluyor 3 branşta yer alır?.. Daha önce yapılan sınavların birçoğunun Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) elamanlarınca ayarlandığı iddialarının tartışıldığı ve birçok sınavın iptal edildiği şu günlerde Ardahan Üniversitesince yapılan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavında yaşananlar dikkatlerden kaçmıyor.
Çünkü 2016 yılı Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınav Kılavuzunda “…Birden fazla branşta lisans beyan eden adaylar müracaat ettiği branşa göre değerlendirilecektir.” İbaresi yer almaktadır. 30.07.2016 tarihinde ilan edilen 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne yerleşen Asil ve Yedek adaylardan bazıları Güreş ve Boks branşlarında ayrı değerlendirilmeye tabi tutulup yedek listesinde yer alırken, yine aynı kişiler ”Diğer Branşlar” listesinde asil olarak yer almaktadır. Bu yanlış değerlendirme sonucunda Diğer Branşlar kategorisinde değerlendirilmesi gereken spor dallarında olan adayların hakları açıkça ihlal edildiği ileri sürüldü.
**REKTÖR ATAMASI ERTELENİRKEN, SINAVIN AL ACELE YAPILMASI NEDEN?
54 farklı şehirden Bin 17 kişinin başvurduğu, 632 kabul gördüğü, 120 kişinin kabul gördüğü sınavda usulsüzlük yapıldığını ileri süren bir aday ARÜ’ya itirazda bulundu.
2016 yılı Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınav Kılavuzunda “Belirtilen kontenjanların dolmaması halinde boş kalan kontenjanın başka bir kontenjana aktarım hakkı sınav komisyonuna aittir.” yer alan ve buna göre “Diğer Branşlar” kategorisi için ayrılan 5 kişilik kontenjanın dolmaması durumunda bu kontenjanın ancak güreş, boks, kayak gibi ayrı kontenjan verilen spor dallarına ayrılabilirdi. Fakat başvuru yaptığım Satranç sporu “Diğer Branşlar” kategorisine girmekte olup dolayısıyla bu kategoriye başvuran aday mevcuttur. Buna göre yerleşme önceliği şahsıma ait olup, benim yerleştirilmemden sonra boş kontenjan kalması durumunda güreş,boks vb. branşlardan kontenjan aktarım sağlanabilir. yerleşme önceliği sahsıma aittir. “Diğer Branşlar” için ilan edilen listede aday yerleştirme işlemi tamamen yanlış olmasına karşın Rektör seçimi ertelenen Ardahan Üniversitesinin yapmış olduğu ve yanlış olduğu değerlendirmeden dolayı birçok adayın “Diğer Branşlar” kategorisinden başvuran adayların hak kaybına uğradığı ileri sürülerek, bu hukuksuzluğun FETÖ/PDY Örgütünün yaptığından ne farkı olduğu sorularak, ARÜ ve BSYO yönetiminin hakkında yasal işlem başlatılacağı öğrenildi.
Öte yandan BESYO’ya yerleştirilen bir çok öğrencinin de BESYO’nun üst düzey idarecilerinin memleketlilerinde oluşması ise dikkat çeken diğer bir iddia oldu.
İşte konu hakkında ARÜ’ya yapılan bir şikâyet dilekçesi;
T.C.
ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
2016 yılı Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınav Kılavuzunda “…Birden fazla branşta lisans beyan eden adaylar müracaat ettiği branşa göre değerlendirilecektir.” İbaresi yer almaktadır. 30.07.2016 tarihinde ilan edilen 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne yerleşen Asil ve Yedek adaylardan bazıları Güreş ve Boks branşlarında ayrı değerlendirilmeye tabi tutulup yedek listesinde yer alırken, yine aynı kişiler ”Diğer Branşlar” listesinde asil olarak yer almaktadır. Bu yanlış değerlendirme sonucunda Diğer Branşlar kategorisinde değerlendirilmesi gereken spor dallarında olan adayların hakları açıkça ihlal edilmiştir.
2016 yılı Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınav Kılavuzunda “Belirtilen kontenjanların dolmaması halinde boş kalan kontenjanın başka bir kontenjana aktarım hakkı sınav komisyonuna aittir.” yer almaktadır. Buna göre “Diğer Branşlar” kategorisi için ayrılan 5 kişilik kontenjanın dolmaması durumunda bu kontenjanın ancak güreş,boks,kayak gibi ayrı kontenjan verilen spor dallarına ayrılabilirdi. Fakat başvuru yaptığım Satranç sporu “Diğer Branşlar” kategorisine girmekte olup dolayısıyla bu kategoriye başvuran aday mevcuttur. Buna göre yerleşme önceliği şahsıma ait olup, benim yerleştirilmemden sonra boş kontenjan kalması durumunda güreş, boks vb. branşlardan kontenjan aktarım sağlanabilir. yerleşme önceliği sahsıma aittir. “Diğer Branşlar” için ilan edilen listede aday yerleştirme işlemi tamamen yanlıştır. İdarenizin yapmış olduğu yanlış değerlendirmeden dolayı ben ve benim gibi “Diğer Branşlar” kategorisinden başvuran adayların hak kaybına uğradığı açıktır.
SONUÇ VE İSTEM :
1) İlan edilen “Diğer Branşlar” listesinde yer alan asil ve yedek adayların hangi spor branşlarından değerlendirilmeye tabi tutulduğu yani “Diğer Branşlar” spor dallarına girip girmediğinin açıkça belgelenmesi,
2) Eğer yukarıda belirtilen kişiler “Diğer Branşlar” kontenjanın dolmaması durumunda alınan adaylarsa “Diğer Branşlar” kategorisinde aday olmadığının belgelenmesi,
3) “Diğer Branşlar” kategorisinde olmaması gereken sporcular var ise bu sporcuların ortalama ve standart sapma puan hesaplanmasına olumlu/olumsuz etki edeceğinden “Diğer Branşlar” başvuran tüm adayların yerleştirme puanının yeniden hesaplanması,
4) Talep ettiğim belgelerin tarafıma verilmemesi halinde şahsımın başvuru yaptığım Satranç sporunun “Diğer Branşlar” kategorisine girdiği açık olup “Diğer Branşlar” yerleştirme listesinin tekrar değerlendirilerek şahsımın asil listeye alınması,
İtiraz dilekçemin yasal süresi içerisinde hiçbir kuşkuya yer verilmeyecek şekilde idari ve adli yargı mercilerine esas etmek üzere yerleştirme işleminin hukuka ve hakkaniyet uygun olarak tekrar değerlendirilmesi hususunda;
Bilgi ve gereğini rica ederim.
Murat AKAGÜNDÜZ
EK-1 Diğer Branşlar Yerleştirme Listesi
EK-2 Boks Branş Listesi
EK-3 Güreş Branş Listesi
EK-4 Kayak Branş Listesi
EK-5 Milli Sporcu listesi
Kaynak: Kuzeyanadolugazetesi