Manisa Celal Bayar Üniversitesi Besyo Analiz 2017-2018

Güncel gelişmelerden haberdar olmak,  canlı yayınlarımızda bizlere sorular sormak, videolarımızı takip etmek ve son dakika gelişmelerini bildirim olarak almak için sağ taraftan sosyal medya hesaplarımızı takip edip tamamen ücretsiz uygulamamızı indirebilirsiniz.

 

VİDEO EKLENECEK

Manisa Celal Bayar Üniversitesi

Sınav İçeriğinin Özeti

Manisa Celal Bayar ünivesitesi 3 aşamalı sınav sistemi uygulamaktadır. Koordinasyon parkuru (%50), Cimnastik Sınavı (%25) ve 60 metre koşu sınavı (%25) ile öğrenci almaktadır. Sınavda özgeçmiş etkisi yoktur sadece Antrenörlük bölümündeki futbol branşında 60 metre koşu testi (%10) ve özgeçmiş (%90) etkisi bulunmaktadır. Baraj puanı 220’dir

Sınavın Açıklaması

1. CİMNASTİK SINAVI (25 PUAN)

Cimnastik Sınavı İçin Puan Kesintileri
Cimnastik serisi; esas duruş ile başlar. Hareketlerin uygulanmasında teknik uygulama ve düzgünlükle ilgili olarak; kolların, dirseklerin, ayakların, başın ve omurganın öngörülen pozisyonlardan sapması halinde hata olarak şu kesintiler uygulanır. .

2. KOORDİNASYON (GENEL YETENEK) PARKURU (50 PUAN)
Bu testte adayın giriş fotoselinden geçişiyle beraber elektronik süreölçer çalışır. Bitiş fotoselinden geçişiyle beraber süreölçer otomatik olarak durur. Adayın başlangıç ve bitiş arasındaki süresi kaydedilir. Beş istasyondan oluşan bu testte zamana karşı yarışan erkek adaylar için 80sn, kadın adaylar için ise 90sn barajının üzerinde yer alan adayların dereceleri hesaplanmaya alınmayıp, adaylar elenmiş sayılırlar.

GİRİŞ:
Aday giriş fotoselinden geçerek ilk istasyon ile sınavını başlatır. Fotosel girişi ile ilk istasyon arası mesafe 2 m.’dir. Fotoseli hatalı kullanan aday sınavını başlatmış olur.
1. İSTASYON: ENGEL GEÇİŞ
Aday bu istasyonda birer metre ara ile dizili 3 engelde sırasıyla; ilk engelin üstünden, ikinci engelin altından, üçüncü engelin üstünden geçiş yaparak istasyonu tamamlar. (Engel üzerinden geçişlerde her iki ayağın yerden kesilmesi zorunlu olup, (çift ayak ile sıçrama) engel atlamada ve kural dışı sıçramalarda hareket hatanın yapıldığı yerden tekrarlanır. Engel geçişleri sırasında engeli düşüren veya kıran aday engelini kendisi yerine takmak zorundadır. Bu durumda aday kaldığı engelden itibaren sınavına devam eder.
Engel Yükseklikleri;
1. ve 3. Engel yüksekliği: Erkek: 70cm, Kadın: 60cm
2. Engel yüksekliği : Erkek: 90cm, Kadın: 80cm
2. İSTASYON: FUTBOL
Aday yerde sabitlenmiş durumdaki futbol topu ile 4 dikme arasından (dikmeler arası mesafe 1m’dir.) top sürerek pas çizgisine gelir. Adaylar hiçbir dikmeyi atlayamazlar, slalomların tamamlanmaması veya atlanması durumunda ya da topa elle temas durumunda aday “hata yaptığı yerden” tekrar eder. Duvardan erkekler 5m, kadınlar 4m mesafesindeki pas çizgisinin gerisinden ve
12
destek ayağı çizgiye basmadan belirtilen alana (platform) ayakla başarılı 4 pas yapması gerekir. Her pas, topun atıldığı bölgede bulunan 90cm. yüksekliğinde 1,6m. genişliğindeki platforma ayak ile yapılmak zorundadır. Hedef dışına yapılan atışlar geçersiz sayılır. Topun kaçması veya elle temas durumlarında aday ayak ile topu taşıyıp kaldığı yerden itibaren sınavına devam eder.
3. İSTASYON: BASKETBOL
Top, çemberi tam tepeden görecek ve basketbol çemberinin izdüşümünden 6m uzaklıkta bir noktada olacaktır. Sporcu topu alıp ihtiyacı kadar top sürüp (dripling) nizami bir turnike (dripling yapmadan turnike atmak veya fazla adımla atılan turnike) atacaktır. Ardından aday bir tane de pota altından basket atacak ve toplamda 2 basket atışını yaptıktan sonra 4. istasyona devam edecektir. Pota dibi atışta aday istediği taraftan atış kullanabilir. Aday her atışta kendi ribaundunu almak zorundadır. Her başarılı sayı halinde pota altındaki bir görevli ‘sıfır, bir, iki’ olarak yüksek sesle sayacaktır ve bu sayede aday atışının başarılı bir sayı olup-olmadığını anlayacaktır. Aday belirtilen sırayla atışlarını gerçekleştiremediği durumda;
 Turnikenin nizami olmaması durumunda tekrar nizami turnike atması gerekir.
 Nizami atılan turnike sayı olmaması halinde aday pota altından tekrar bir atış atacaktır.
 Aday toplamda 2 başarılı sayı atarak bsaketbol istasyonunu tammalamış olur.
4. İSTASYON: VOLEYBOL
Aday kasada bulunan topu alır, duvara 2m. uzaklıkta ve 40 cm yükseklikteki engeli aşmayacak şekilde pozisyonunu alır. Elindeki topu havaya atar, duvarda alt ve yan sınırları çizilmiş (Eni 80cm, boyu 150cm.) alanda kesintisiz şekilde, önce 3 adet parmak pas; ardından 3 adet manşet pas yapar. Parmak pas esnasında her hangi bir kesinti meydana geldiğinde, aday mevcut topu ya da yedek topu alarak havaya atar ve kaldığı yerden parmak pas yapmaya devam eder. Kesinti manşet pas ya da manşet pasa başlama esnasında olursa aday mevcut ya da yedek topu önce duvara atar, ardından duvardan dönen topla manşet pas yapmaya kaldığı yerden devam eder. Aday her iki topu kullandığı halde parkuru tamamlayamamışsa top her nereye kaçmışsa aday tarafından alınır ve parkura kaldığı yerden devam edilir. Sesli olarak 3 adet parmak ve 3 adet manşet pasın parkur görevlisi tarafından doğru şekilde yapıldığının teyit edilmesinden sonra parkurun voleybol bölümünü tamamlamış olur.
5. İSTASYON: HENTBOL
Duvara 6m uzaktan, kasanın (ya da belirlenen materyalin) arkasından çizgiyi geçmeden 4 defa atış yapılır. 6m çizgisi üstünde uzunluğuna duran kasanın içinde 1 adet sınav topu bulunur. Kasanın merkezinden 2m uzağında 2 adet yedek top bulunur. Aday kasanın içinden topu alarak, duvarla 4 defa paslaşır. Dördüncü pastan sonra topu tekrar kasanın içine koyarak testi bitirir. Topu tutamaz ve elinden düşürür ise ve aynı topu alarak devam edebilir. Şayet top herhangi bir nedenle uzağa gitmişse, bu durumda yedek topu alarak kaldığı yerden atışlarına devam eder.

ÇIKIŞ
Aday çıkış fotoselinden geçerek sınavını sonlandırır. Fotosel çıkışı ile son istasyon arası mesafe 4m.’dir. Fotoseli hatalı kullanan adayın sınavı geçersiz olur.

3. 60 METRE KOŞU TESTİ (25 Puan)

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuran adaylar, dilekçelerinde belirttikleri ve antrenör olmak istedikleri spor branşında sınava girerler.
Her aday başvurduğu spor branşında sıralamaya girer. Kazananların ilanı branşlara göre yapılacaktır.

Sadece futbol branşı için 60 metre koşu ve özgeçmiş (kariyer) puanı ile öğrenci alımı gerçekleştirilecek, diğer branşlar için sınav yapılacaktır.

Kontenjanlar

Kimler Düşünebilir

Kontenjan sayısı bakımından çok fazla öğrenci kabul eden üniversitelerimizden bir tanesidir. 2017 yılında baraj puanı 220 olduğu için çok fazla başvuru alamasada öğrenciler tarafından tercih edilen okullarımızdan bir tanesidir. Sınav sisteminde en dikkat çekici ayrıntı cimnastik sınavının olması ve öğrencilerin en fazla zorlandığı bölüm olarak değerlendirilebilinir. Ygs (TYT) orta düzeyde obp ortalama genel toplamda  70 puan ve üstü toplayabilecek adayların kazanma olasılığı çok yüksektir.

You May Also Like