Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Besyo Video Analiz 2017

Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=6idTZQWqPDw&feature=youtu.be

Ön Kayıt: 17-21 Temmuz 2017
Sınav Başlangıç Tarihi: 31 Temmuz 2017

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşama ön elemedir ve kontenjanın 5 katı kadar aday 2. aşamaya geçmeye hak kazanır. 1. aşamada adaylar YGS puanlarına göre sıralanır ve belirtilen kontenjan kadar aday 2. aşamaya geçebilir. 2. aşama koordinasyon parkurudur. 2. aşamadan sonra da 280 Kadın, 424 Erkek aday değerlendirmeye alınır. YGS baraj puanı 200 milli ve spor lisesi çıkışlı adaylar için 150’dir. YGS’de ham puan olarak herhangi bir puan türünde bu puanı almış olan adaylar üniversiteye başvurularını yapabilir.

Sınavın Açıklaması
1-ÖN ELEME
Adaylar YGS Puanına göre sıralanır ve 350 Kadın, 550 Erkek, 45 Milli Kadın ve 55 Milli Erkek olmak üzere toplam 980 aday 2. aşamaya geçmeye hak kazanır. Bu sayı toplam kontenjanın 5 katına eşittir.

2-KOORDİNASYON PARKURU
Erkeklerde 70 saniye, kadınlarda 110 saniyeden daha kötü derece yapan adaylar değerlendirmeye alınmazlar.  2. aşamada da 216 Erkek, 324 Kadın aday değerlendirmeye alınır.

1. İstasyon (Kasa üzerinden geçiş): Bu istasyonda başlangıç fotoselinin arasından geçen aday cimnastik kasası üzerinden takla atarak geçecektir.
2. İstasyon (sıçrama/çabukluk): Bu istasyonda belirli aralıklarla denge aleti sağ ve sol yanına dizilmiş 7 adet engel yer almaktadır. Aday bu istasyonda önce sol taraftaki 1. ve 2. Engelin üzerinden, sonra sağ tarafa geçip 3. Ve 4. Engelin üzerinden, sonra sol tarafa geçip 5. Engelin üzerinden, sonra sağ tarafa geçip 6. Engelin üzerinden, sonra sol tarafa geçip 7. Engelin üzerinden geçerek istasyonu tamamlayacaktır. Engel geçişleri ve denge aleti üzerinde yapılan sağdan-sola/soldansağa geçişler çift ayak sıçrayarak ve engelleri devirmeden yapılacaktır. Engel geçişini eksik yapan veya yukarıda belirtilen sırayla yapmayan, engeli deviren ya da tek ayak sıçrayarak geçen aday, hata yaptığı engel başlangıcına dönerek istasyon geçişini kurallara uygun bir şekilde tamamlayacaktır. Bu istasyonu başarıyla tamamlayan aday 3. İstasyona geçecektir.
3. İstasyon; (Duvarda paslaşma): bu istasyonda cimnastik kasası ve üzerinde bir adet basketbol topu yer alır. Aday bu istasyonda kasanın üzerinde duran basketbol topunu kasanın gerisinden (arkasında) durarak (kasanın yanına yada önüne geçmeden) karşıdaki duvara 5 (beş) kez çift elle atıp tutacaktır. Duvara atılan top her seferinde aday tarafından tutulduktan sonra tekrar atılacaktır. (voleybolda parmak pas gibi yapılmayacaktır.) atışlar sırasında topu elinden kaçıran aday topu tutarak atış noktasından tekrar atış yapar. 5. Atıştan sonra topu kasanın üzerine koymak zorunludur. Top atışını eksik yapan, kuralına uygun yapmayan veya 5. Atıştan sonra topu yerine koymayan/düşüren aday bu eksiklikleri tamamlamadan 4. istasyona geçemez.
4. İstasyon: Bu istasyonda 6 adet kare şekildeki gibi yerleştirilmiştir. Aday 1. kareden başlayarak her karenin içine sırasıyla ve tek ayak basarak istasyon geçişini yapacaktır. Aday kurallara uygun olarak basmadan geçtiği kareyi geri dönerek kurallara uygun olarak geçişini yapar.
5. İstasyon (Sprint): 4. İstasyonu tamamlayan aday önüne gelecek olan huninin (bkz. Şekil 1) dış kenarından (ok yönünde) geçerek sprint alanının sonundaki huninin dışından dolanarak (ok yönünde) üçüncü huninin iç kenarından geçecektir.
6. İstasyon (sağlık topu taşıma): Bu istasyonda 4 farklı renkte karışık dizilmiş 4’erli sıra halinde 8 adet kasa bulunmaktadır. Bir sıradaki 4 kasanın her birinde o kasa renginde 4 adet sağlık topu bulunmaktadır. Aday bu kasaların içinde bulunan topları karşı sıradaki aynı renk kasaya teker teker elde taşıyacaktır. Toplar mutlaka kasanın içine konacaktır. Top taşımayı yukarıdaki kurallara uygun yapmayan aday bu eksiklikleri giderdikten sonra diğer istasyona geçebilecektir. Bu istasyonu tamamlayan aday önüne gelecek olan huninin dış kenarından (ok yönünde) geçerek 7. İstasyona gelecektir.
7. İstasyon (Slalom Geçişi): Bu istasyonda belli aralıklarla çapraz olarak sıralanmış 5(beş) adet slalom çubuğu yer almaktadır. Aday bu istasyonda hiçbir slalomu düşürmeden sıra ile slalomlar arasından geçerek istasyon geçişinin tamamlayacaktır. Slalom geçişini eksik yapan, slalom çubuğunu düşüren aday o çubuktan itibaren slalom geçişini kurallara uygun bir şekilde yapmak zorundadır.
8. İstasyon (Çift Ayak Sıçrayarak Engel Geçişi): Bu istasyonda şekildeki gibi (bkz. Şekil 1) dizilmiş 4 adet engel yer almaktadır. Aday bu istasyonda yer alan engellerin üzerinden sırasıyla (engelleri devirmeden ) ve çift ayak sıçrayarak geçecektir (bkz. Şekil 1). Aday 1. Engelden başlayarak saat yönünde art arda 5 sıçrama yaptıktan sonra engel geçişini tamamlar. Engel geçişini eksik yapan, engeli deviren ya da tek ayak sıçrayarak geçen aday, hata yaptığı engel başlangıcına dönerek istasyon geçişini kurallara uygun bir şekilde tamamlayacaktır.
9. İstasyon (Paralel Bar Geçişi): Bu istasyonda 1 adet, bar yükseklikleri farklı ayarlanmış paralel bar yer almaktadır. Bu istasyona gelen aday ilk paralel barın altından geçip içine girerek, diğer paralel barın üzerinden atlar. Aday ilk paralel barının altından, diğerinin ise üstünden geçmek zorundadır. Yüksek olan paralel barına çıkarken ve oradan aşağıya atlayışta adaylar el ve ayaklarını kullanabilir. Karın dönüşü ile paralel bardan geçiş kural dışıdır. Bu durumda hareket baştan tekrarlanır. İstasyonu geçen aday süratle varış fotoselinin arasından geçerek parkuru tamamlar.

Kontenjanlar
(Görsel Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)

2016 Yılında Kazananların Ortalama Puanları
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 310 ve OBP puanı 370’tir.
Kazanan kadın adayların ortalama YGS puanı 275 ve OBP puanı 365’tir.

Kimler Düşünebilir?
Geçen yıl Ön elemeden 2. aşamaya geçen en düşük erkeğin YGS puanı 284, en düşük kadının YGS puanı 247’dir. Ancak bu barajı kıl payı geçen adaylar ne kadar iyi derece yaparlarsa yapsınlar kendilerinden 40-50 hatta kadınlarda bu fark 80’e 90’a çıkıyor fazla YGS’ye sahip adayları geçemezler. Barajı kıl payı geçen adayların tek şansı yüksek YGS’li adaylar 2. elemede elenmesidir. Ancak bu yıl elenenlerin sayısı geçen yıla göre azalmıştır. Geçen yıl kontenjanın 4 katı kadar aday 1. aşamayı geçiyordu bu yıl 5 katı kadar aday geçecek ve geçen yıla göre genel olarak YGS puanı azaldı.
2. aşamaya 255 üzeri YGS’ye sahip erkek adaylar, 225 üzeri YGS’ye sahip kadın adayların geçebileceğini düşünüyorum. YGS puanı bu düzeyde olan yüksek OBP’li ve parkuru çok iyi arkadaşlar düşünebilir.

Kılavuzu Görüntüle

Bir yanıt yazın
You May Also Like