Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.
1 DAKİKALIK VİDEO
SİNOP ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Sinop Üniversitesinin özel yetenek sınavı 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşama sportif özgeçmiş değerlendirmesi, 2. aşama ise çeviklik testidir. Sportif Özgeçmiş %60, çeviklik testi %40 etkilidir. YGS Baraj puan ı80, milli ve spor lisesi çıkışlı adaylar için 150’dir. YGS’de ham puan olarak herhangi bir puan türünde bu puanı almış olan adaylar üniversiteye başvurularını yapabilir.
Sınavın Açıklaması(Görsel Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)
1-SPORTİF ÖZGEÇMİŞ
AİKİDO, ATICILIK, BİLARDO, BİLEK GÜREŞİ, BOCCE, BOWLİNG, DART, GOLF, HAVA SPORLARI, ÇİM HOKEYİ, MOTOR SPORLARI, MUAY THAİ, SQUASH, WUSHU, SATRANÇ, ESKRİM, HALK OYUNLARI, OKÇULUK, RAFTİNG, SPORTİF TIRMANIŞ, BİNİCİLİK, BİSİKLET, BUZ PATENİ, DAĞCILIK, HALTER, KANO, KÜREK, MODERN PENTATLON, ORYANTİRİNG, SCUBA DİVİNG, SÖRF, SUALTI SPORLARI, YELKEN, BEYZBOL, KRİKET, KORFBOL, KORUMALI FUTBOL, RUGBY, SOFTBOL, ATLETİZM, CİMNASTİK, GÜREŞ, JUDO, BOKS, TAEKWONDO, KARATE, KAYAK, TENİS, YÜZME, KİCKBOKS, BADMİNTON, MASA TENİSİ, BUZ HOKEYİ, PLAJ VOLEYBOLU, SU TOPU, TRİATLON, BASKETBOL, HENTBOL, VOLEYBOL VE FUTBOL branşlarında özgeçmiş puanı veren tek üniversitedir.
2-ÇEVİKLİK TESTİ
Test alanı uzunluğu 10 metre ve başlangıç ile bitiş çizgisi arasındaki mesafe 5 metredir. Test için huniler kullanılır. Başlangıç ve bitiş yerleri hariç, geri kalan dönüş yerlerine huniler koyulur. Merkezdeki dört huni 3,3 m eşit aralıklı olmak üzere yerleştirilir. Testi yapacak sporcu başlangıç yerine gelir ve yere yüzüstü uzanır. Elleri omuz hizasında yerde ve bacakları iki yana bitişik şekilde hazır olur. “BAŞLA” komutu ile birlikte sporcu çıkış yapar ve fotosel çalışmaya başlar. Sporcu mümkün olan en çabuk şekilde koşarak huniler arasında belirtilen yönde yol alır. Bitiş çizgisindeki fotosel yardımıyla sporcunun derecesi ölçülerek ekranda gösterilir. Tüm adaylar tamamlandığında erkekler ve bayanlarda en düşük süreyi yapan adaylar tam puan alacaktır.
Kontenjanlar (Görsel Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)
2016 Yılında Kazananların Ortalama Puanları
Antrenörlük Eğitimi bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 215 ve OBP puanı 345’tir.
Kazanan kadın adayların ortalama YGS puanı 200 ve OBP Puanı 335’tir.
Sınav Sonucunu Görüntüle
Kimler Düşünebilir?
Özgeçmişin etkisi çok fazladır. Çok farklı branşlarda özgeçmiş puanı vermesi çok büyük avantajdır. Özgeçmişi iyi olan adaylar düşünebilir.
Kılavuzu Görüntüle