Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.
KAPSAMLI ÖZET
1 DAKİKALIK VİDEO
https://www.youtube.com/watch?v=JBV7253q29Q&feature=youtu.be
SAMSUN ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Sınav tek aşamalı beceri-koordinasyon parkurundan oluşmaktadır. YGS baraj puanı öğretmenlik bölümü 250, antrenörlük ve yöneticilik için 230’dir. Spor lisesi çıkışlılar için baraj 200’dür. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir.
Sınavın Açıklaması(Görsel Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)
KOORDİNASYON PARKURU
1.İstasyon (Düz Takla, Engelden Atlama): Aday, parkurun 2 metre gerisinde bulunan çıkış çizgisini geçmeyecek şekilde çizginin üzerine basarak çıkış pozisyonu alacaktır. “Hazır” ve “Çık” komutu ile fotosellerin arasından geçerek teste başlayacaktır. Daha sonra aday ilk istasyona gelir, “düz takla” atar. Sonra koşarak dört engelin üzerinden istediği şekilde atlayarak geçer ve ikinci istasyona yönelir. Aday en fazla 3 denemede bu istasyonu tamamlamak zorundadır. Hatalar: Düz takla hareketini doğru formda yapma girişiminde bulunup yapamadığında veya engel devirdiğinde her hatalı hareket için 2 saniye ceza alacaktır.
2. İstasyon (Dinamik denge): Aday, denge tahtasının başındaki ve sonundaki boyalı bölgeye basarak denge istasyonunu tamamlayarak üçüncü istasyona geçer. Hatalar: Aday ilk denemede dengenin başındaki ve/veya sonundaki boyalı bölgeye basmadığında veya dengenin üzerinden düştüğü durumlarda istasyonun başına döndürülür. Adayın en fazla 3 deneme hakkı vardır. 3 denemede başarısız olan aday diskalifiye edilir.
3. İstasyon (Sıçrama-Çabukluk): Dengeyi bitiren aday sıçrama testine gelir ve engellerin üzerinden sırasıyla çift ayak sıçrama yaparak istasyonu tamamlar (Adaylar sıçramaya çift ayak başlamak ve bitirmek zorundadır) ve 4. istasyona doğru yönelecektir. Hatalar: Aday herhangi bir engelden tek ayak sıçrayarak geçerse veya engelleri düşürürse her hata için 2 sn ceza alacaktır. Aday engelleri yapmadan geçerse veya sırasını değiştirirse tekrar istasyonun başına döner. Aday ikinci ve üçüncü denemesinde yapmadığı her eksik hareket ve hata için 2 sn ceza alır ve diğer istasyona yönelir.
4. İstasyon (Slalom-Oryantasyon): Aday slalom direklerinin önünde bulunan çemberin içerisindeki sağlık topunu alıp topun yer ile temasını kesmeden eliyle sürükleyerek veya yuvarlayarak işaret yönünde slaloma başlayacaktır. Altıslalom çubuğunda sırasıyla slalom yaparak gidip geri gelecek ve aynı çembere topu geri bırakacaktır. Böylece 4. istasyon eksiksiz olarak tamamlanacaktır. Hatalar: Aday istasyon içerisindeki slalom çubuklarını atlarsa 4. istasyonu tekrar eder. Aday slalom sırasında, topu yerden havalandırırsa, slalom çubuğunu düşürürse ve istasyon sonunda topu çembere koymaz ya da top çemberin içinde durmaz ise her hata için 2 sn ceza alır.
5. İstasyon (Engelin altından ve üstünden geçme): Bu istasyona gelen aday farklı yüksekliklerde olan engellerin sırasıyla ilk önce üstünden daha sonra altından geçerek devam eder. Hatalar: Aday engel devirirse her hata için 2 sn ceza alır. Aday engelleri sırasıyla geçmez veya engellerden birini pas geçerse istasyonun başına döner. Aday ikinci ve üçüncü denemelerinde hatalı yaptığında ise, her hata için 2 saniye ceza alır ve diğer istasyona yönelir.
6. İstasyon (Sağlık Topu Taşıma): Bu testte karşılıklı iki ayrı kasa içerisindeki iki farklı renkteki sağlık toplarının yerleri değiştirilir. Yani bir kasadaki aynı renkteki sağlık topları diğer kasaya taşınır. Aday sağlık topu taşıma işleminde her seferde 1 top taşımak zorundadır ve istediği taraftan başlayabilir. Hatalar: Sağlık topların kasaya bırakılıp alınması sırasında top kasanın dışına kaçarsa mutlaka getirilip kasanın içerisine bırakılması gerekir. Aday, aynı renkteki sağlık toplarını aynı kasaya taşıyana kadar uyarılır. Bu istasyonu doğru şekilde tamamlamayan aday diğer istasyona geçemez. Uyarılara rağmen istasyonu doğru olarak tamamlamayan adaylar diskalifiye edilir.
7. İstasyon (Çabukluk- Dikkat) : Aday, kare şeklindeki minderin başındaki “1 numaralı beyaz bölgeye” çift ayak basar ve çift ayak öndeki “2 numaralı kırmızı bölgeye” atlar. Sonra tekrar “1 numaralı beyaz bölgeye”, ardından “3 numaralı sarı bölgeye”, sonra 4 numaralı mavi bölgeye” atlar ve son olarak tekrar “2 numaralı kırmızı bölgeye” çift ayak basarak 7. istasyonu tamamlar. Hatalar: Aday, sıçrama sırasını değiştirirse veya bölgelerden birisine atlamadan geçerse istasyonu tekrarlamak zorunda kalacaktır. Aday, minder üzerine temas ederse, herhangi bir bölgeye tek ayak basar ya da tek ayak sıçrama yaparsa her hata için 2 sn ceza alır.
Kontenjanlar (Görsel Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)
2016 Yılında Kazananların Ortalama Puanları
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 315 ve OBP puanı 375’tir.
Kazanan kadın adayların ortalama YGS puanı 295 ve OBP Puanı 385’tir.
Sınav Sonucunu Görüntüle
Kimler Düşünebilir?
YGS puanının etkisi çok fazladır. Ancak; YGS’si 250-260 arası olan çok iyi derece yapmış adaylara antrenörlük ve yöneticilik bölümlerinde yedeklerden sıra gelmiştir. YGS Puanı yüksek olan adaylar Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesini düşünebilir.
Kılavuzu Görüntüle