Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Besyo Video Analiz 2017

Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=xTAjsxJVmwc&feature=youtu.be

Ön Kayıt: 19 Haziran – 13 Temmuz 2017 (Online)
Sınav: 18 Temmuz  – 23 Temmuz 2017

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin Özel Yetenek Sınavı yalnızca koordinasyon parkurundan oluşmaktadır. Koordinasyon parkurunda özel yetenek sınavı puanının dağılımı ortalamasının altında derece yapan adaylar değerlendirmeye alınmaz. YGS baraj puanı 150’dir. YGS’de ham puan olarak herhangi bir puan türünde 150 puan almış adaylar üniversiteye başvurularını yapabilir.

Sınavın Açıklaması
KOORDİNASYON PARKURU(Görsel Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)

1. İSTASYON: (Kasa Engelinden Takla ile Geçme) Adaylar, cimnastik kasasının (erkek ve bayanlar için 2’li) üzerinden öne takla atarak geçeceklerdir. Hareketi uygun bir şekilde tamamlamayan adaylar kasanın başlangıç noktasına gelerek öne taklayı tekrarlamak zorundadır.
2. İSTASYON: (Denge Aletinden Geçiş) Aday 20 cm yüksekliğindeki denge aletinin başlangıcında bulunan iki adet dikey çubuk arasından geçer. Ayağı ile basmak zorunda olduğu işaretli bölgeye (kırmızı boyalı) basarak istasyona başlar. Denge aleti üzerinde yere düşmeden ilerleyerek denge aletinin sonunda bulunan ayağı ile basmak zorunda olduğu işaretli bölgeye (kırmızı boyalı) basıp denge aletinin sonunda bulunan iki adet dikey çubuk arasından geçerek istasyonu tamamlar. Aday denge aletinin başında ve sonunda bulunan kırmızı işaretli bölgelere basmaz ise, denge aleti üzerinde ilerlerken düşer veya ayağı zemine temas eder ise, istasyonun başında ve sonunda bulunan dikey çubuklar arasından geçmez ise “HATA” uyarısı alacak ve istasyonun başlangıç noktasında bulunan dikey çubuklar arasından geçerek istasyonu baştan tekrarlayacaktır.
3. İSTASYON: (Engelden Sıçrama) Aday yüksekliği 40 cm, uzunluğu 2m olan engelin sağından veya solundan girerek sıçramaya başlar. Sıçramayı engelin başında ve sonunda bulunan dikey çubuklar arasında yapmak zorundadır. Adayın toplamda 6 (altı) sıçrama yapması gerekir. Yapılan sıçramaların ileriye veya geriye doğru olması, ayak tabanlarının zeminden aynı anda ayrılması ve aynı anda temas etmesi gerekmez. Ancak sıçramanın geçerli sayılması için adayın sıçrama sonrası her iki ayak tabanının engelin diğer tarafındaki zemine temas etmesi gerekmektedir. Belirtildiği şekilde 6 (altı) adet tam sıçrama yapmayan adayların eksik veya hatalı olan sıçraması ya da sıçramaları hakem tarafından uyarı yoluyla (‘Bir eksik sıçrama’, ya da ‘İki eksik sıçrama’ gibi) adaya iletilir ve aday eksik sıçramalarını tamamlayarak istasyonu bitirir.
4. İSTASYON: (Ağırlık Taşıma) Aday, istasyonun girişindeki kutuda duran, erkek adaylar için bir elde 15 kg , toplamda 30 kg, bayan adaylar için bir elde 7,5 kg, toplamda 15 kg olan ağırlıkları alır ve başlangıç noktasında yer alan iki adet dikey çubuk arasından geçerek istasyona başlar. 15 metre ileride yer alan dikey çubuğun etrafından döner ve başlangıç noktasında bulunan iki adet dikey çubuk arasından geçerek ağırlıkları tekrar kutu içerisine koyar ve istasyonu tamamlar. Aday, istasyona başlarken ve bitirirken, istasyonun başlangıç noktasında yer alan iki adet dikey çubuk arasından geçmek zorundadır, geçmezse hakem tarafından uyarılır. Aday, ağırlıkları kutunun içerisine koymak zorundadır. Ağırlıkların kutunun dışına atılması halinde hakem tarafından ğırlıkların kutuya bırakılması için uyarılır. Adaylar, ağırlıkları sağ ve sol elleri ile elleri iki yanda ayrı ayrı tutarak taşımak zorundadır. Ağırlıkları taşırken el hariç vücutlarının hiçbir yerinden estek alarak taşıyamazlar. Ağırlıkların düşürülmesi halinde aday, ağırlıkları düşürdüğü yerden tekrar eline alarak devam edebilir. Aday, ağırlıkları tarif edilen tekniğin dışında kendine avantaj sağlayacak herhangi bir şekilde taşıyacak olursa, istasyonu en baştan tekrarlaması için hakem tarafından uyarılır.
5. İSTASYON: (Silindirlerin Yerini Bulma) Çapı 34 cm olan iki adet silindir platformun içlerinde 8,9,10,11 ve 12 cm çaplı 5 adet silindirin sığacağı yuvarlak delikler bulunmaktadır. İki silindir platform arası 3 metredir. Amaç platformun içinde bulunan farklı çaplardaki silindirleri 3 metre uzaklıktaki diğer platforma taşıyarak silindirleri çapına uygun deliklere takmaktır. Aday her seferinde sadece 1 adet silindir taşıyabilir. Adayın silindirleri kendi çaplarına uygun yuvalara tam olarak oturtması gerekmektedir. Adayın silindiri düşürmesi halinde, silindiri düşürdüğü yerden alarak istasyona devam edebilir. Silindirleri tam olarak yerine oturtmadan istasyon tamamlanmış sayılmaz.
6. İSTASYON: (Engeller Arası Slalom) Aday, istasyon başlangıcında yer alan 2 (iki) adet dikey çubuk arasından geçerek slalom parkuruna başlar. Zeminde belirtilen işaretleri takip etmek zorunda olan aday slalom çubukları (5 adet) arasından ilerler ve parkur sonunda bulunan 2 (iki) adet dikey çubuk arasından geçerek istasyonu tamamlar. Aday, slalom çubuklarına kasıt olmadan temas edebilir. Aday, herhangi bir slalom çubuğunu atlarsa veya çubuğu kendine eğerek geçerse, hakem tarafından uyarılarak atladığı veya eğdiği slaloma dönmesi sağlanır ve o slalomdan itibaren istasyona kaldığı yerden devam eder.
7. İSTASYON: (Labirent Koşu) Aday, şeritlerle sınırlandırılmış ve kulvarlara ayrılmış istasyonun (75 metre) dışına çıkmadan kulvar sonunda bulunan fotoselden geçerek istasyonu tamamlar. Aday, düştüğü takdirde kalkarak düştüğü yerden koşusuna devam edebilir. Aday, kendine avantaj sağlayacak herhangi bir şekilde kulvar sınırlarını ihlal eder ise kullandığı sınav hakkı geçersiz sayılır.

Kontenjanlar
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
25* kadın, 35* erkek (%15’i Milli kontenjanı; 3 kadın, 6 erkek toplam 9 dokuz kişi) olmak üzere toplam 60 kişidir. Normal kontenjan haricinde Yurt dışından kabul edilecek (Uluslararası/Yabancı Uyruklu) öğrenci kontenjanı 25’dir.

2016 Yılında Kazananların Ortalama Puanları ve Öğretmenlik Bölümünü Kazanan En Düşük YGS
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 285, OBP puanı 355 ve Koordinasyon Derecesi 65’tir.
En düşük YGS Puanıyla asilden kazanan erkek adayın YGS puanı 208, OBP puanı 342 ve Koordinasyon Derecesi 60.60sn’dir.

Kazanan kadın adayların ortalama YGS puanı 265, OBP puanı 360 ve Koordinasyon Derecesi 75’tir.
En düşük YGS Puanıyla asilden kazanan kadın adayın YGS puanı 188, OBP puanı 300 ve Koordinasyon Derecesi 71.04sn’dir.

Sınav Sonucunu Görüntüle

Kimler Düşünebilir?
 YGS’si orta düzeyde olan parkuru çok iyi arkadaşlar düşünebilir. YGS puanı 220 civarı erkek 190 civarı kadın adaylar çok iyi parkur derecesiyle kazanabilirler.

Ayrıntılar İçin Kılavuzu Görüntüle
Bir yanıt yazın
You May Also Like