Güncel gelişmelerden haberdar olmak, canlı yayınlarımızda bizlere sorular sormak, videolarımızı takip etmek ve son dakika gelişmelerini bildirim olarak almak için sağ taraftan sosyal medya hesaplarımızı takip edip tamamen ücretsiz uygulamamızı indirebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=ZMLOmn5LmUA&feature=youtu.be
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Adıyaman Üniversitesi Sportif Özgeçmiş değerlendirmesi ( %75) Beceri Koordinasyon (%25) sınavıyla Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Antrenörlük bölümlerine öğrenci almaktadır. Beceri Koordinasyon sınavı %25 , Sportif Özgeçmiş Puanı %75 etkilidir. YGS baraj puanı tüm öğrenciler için 150 puan’dır. ( Milli sporcuların başvurularının kabul edilmesi için en az 7 Ülkenin katılımıyla gerçekleşen organizasyona katılım sağlamaları gerekmektedir.)
Sınavın Açıklanması
1-KOORDİNASYON PARKURU
1.İstasyon(Öne Düz Takla): Aday, “başla” komutunu aldıktan sonra başlama çizgisinde fotosel arasından geçerek zamanı başlatır. Uzunluğu 2 metre, genişliği 1 metre olan jimnastik minderi üzerinde öne doğru düz takla atar. İhlaller: Öne taklada eller ve sırt bölgesi mutlaka mindere temas etmeli, vücudun herhangi bir bölgesi minderin sağ veya sol tarafından dışarıya taşmamalıdır. Aksi takdirde aday görevli tarafından TEKRAR komutu ile uyarılarak adaydan hareketi tekrar etmesi istenir. Tekrar etmediği takdirde adayın parkur derecesi geçersiz sayılacaktır.
2.İstasyon(Denge Aleti): Aday 5 ayrı bölgeden oluşan denge aletinin 1.(ilk) ve 5. (son) bölgelerine basmak şartı ile denge aletini boydan boya yürüyerek veya koşarak geçer. Denge aletinin yerden yüksekliği kadınlarda 55cm, erkeklerde 70 cm olacaktır. İhlaller: Başlangıç çizgisinin ilerisinden harekete başlayan veya bitiş çizgisinin gerisinden önce dengeden düşen veya inen aday, düştüğü numaralı bölgeden tekrar denge aletine çıkarak devam etmek zorundadır. Aksi halde parkur derecesi geçersiz sayılacaktır.
3. İstasyon(Üstten- Alttan Engel Geçişi): Adayın 3’ü üstten ve 2’si alttan olmak üzere toplam 5 engeli geçmek zorundadır. Üstten engelin yüksekliği 50 cm, alttan engelin yüksekliği ise 110 cm’dir. İhlaller: Aday yere ve üste sabitlenmiş olan slalom çubuklarını kırması veya devirmesi durumunda adayın parkur derecesi geçirsiz sayılacaktır.
4.İstasyon (Sağlık Toplarının Taşınması): Aday 3 bölmeden oluşan kasadan sağlık toplarını diğer kasaya taşır. İhlaller: Topları taşırken düşüren aday topu bulunduğu yerden alıp kasaya yerleştirmek zorundadır. Topu bırakırken top kasadan çıkarsa aday topu yeniden alıp kasaya yerleştirmek zorundadır, eğer aday topları kasaya koymadan parkura devam ederse parkur derecesi geçersiz sayılacaktır.
5.İstasyon(Düz Slalom Koşusu): Aday 6 slalom çubuğunun arasından geçmek zorundadır. Aday slalom çubuklarının sol tarafından koşuya başlayacaktır. İhlaller: Slalom çubukları yere sabitlenmiştir buna rağmen çubukları düşüren adayın parkur derecesi geçersiz sayılacaktır. Aday slalom koşusuna yanlış taraftan başlarsa durdurulup doğru yerden 14 girmesi için görevli tarafından uyarılacaktır. Aday uyarıyı dikkate almadığı takdirde parkur derecesi geçersiz sayılacaktır.
6.İstasyon (Labirent Koşusu): Aday toplamda 50 metre uzunluğunda olan labirentin tamamını koşarak tamamlar. İhlaller: Adayın kulvarların dışına çıkması veya kulvarları devirmesi durumunda parkur derecesi geçersiz sayılacaktır.
7.İstasyon (Sıçrama Tahtası): Aday yüksekliği 40 cm olan sıçrama tahtasının sağında ve solunda belirlenmiş olan altı (6) bölgeye sıçrama tahtasının üzerinden sağa(1)-öne(2)-sola(3)- öne(4)-sağa(5)- ve son olarak öne (6) sıçrama yaparak istasyonu bitirir. İstasyona giriş ve çıkışta tek ayak sıçrama yapılabilir geri kalan sıçramaların hepsi çift ayak olmak zorundadır.
2- SPORTİF ÖZGEÇMİŞ
Sportif Özgeçmiş Tablosunu GörüntüleKontenjanlar
2017 Yılında Öğretmenlik Ve Antrenörlük Bölümlerini En Düşük Başlangıç Puanıyla Kazanan Adaylar
Başlangıç Puanı = En Yüksek Ham YGS Puanı x 0,22 + OBP Puanı x 0,11
Örneğin: Adayın En Yüksek Ham YGS Puanı 300 ise OBP’si 400 ise
Başlangıç Puanı = 300 x 0,22 + 400 x 0,11 ‘den 66+44= 110’dur. Başlangıç puanı adayın sınav puanına eklenir. Sınav puanının standart sapmaya uğramış hali 1,17 ile çarpılır başlangıç puanıyla toplanır adayın yerleştirilme puanı elde edilir.
Erkek Adaylar
Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği
En Düşük Başlangıç Puanıyla Asilden Kazanan Adayın: Başlangıç puanı 76,717 ve Sportif Özgeçmiş Puanı 85’dir.
En Yüksek Başlangıç Puanıyla Asilden Kazanan Adayın: Başlangıç puanı 111,438 ve Sportif Özgeçmiş Puanı 25’dir.
Antrenörlük
En Düşük Başlangıç Puanıyla Asilden Kazanan Adayın: Başlangıç puanı 72,462 ve Sportif Özgeçmiş Puanı 90’dır.
En Yüksek Başlangıç Puanıyla Asilden Kazanan Adayın: Başlangıç puanı 118,084 ve Sportif Özgeçmiş Puanı 40’dır.
Kadın Adaylar
Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği
En Düşük Başlangıç Puanıyla Asilden Kazanan Adayın: Başlangıç puanı 74,220 ve Sportif Özgeçmiş Puanı 90’dır.
En Yüksek Başlangıç Puanıyla Asilden Kazanan Adayın: Başlangıç puanı 98,496 ve Sportif Özgeçmiş Puanı 85’dir.
Antrenörlük
En Düşük Başlangıç Puanıyla Asilden Kazanan Adayın: Başlangıç puanı 73,116 ve Sportif Özgeçmiş Puanı 90’dır.
En Yüksek Başlangıç Puanıyla Asilden Kazanan Adayın: Başlangıç puanı 94,975 ve Sportif Özgeçmiş Puanı 40’dır.
Kimler Düşünebilir?
Adıyaman Üniversitesi sınav sonuçlarınızı incelediğimiz de ÖZGEÇMİŞSİZ kazanan aday bulunmadığını, yetenek sınavını deneyecek adayların kesinlikle Özgeçmiş puanı olmadan katılım sağlamamalarını önermekteyiz. Çünkü sınav sisteminde Özgeçmiş %75 Beceri Koordinasyon sınavı %25 etkilidir. Erkek adayların başlangıç puanı 85-90 üstü özgeçmiş puanı ise ortalama üstünde olmaları gerekmektedir. Bayan adayların başlangıç puanı 80-85 üstü özgeçmiş puanı ise ortalama üstünde olmaları gerekmektedir.