Balıkesir Üniversitesi BESYO 2015 Kapsamlı Özet

 Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Balıkesir Üniversitesi sınavını sportif özgeçmiş puanı ve koordinasyon parkuruyla yapmaktadır. Koordinasyon parkurundan alınan puan, sportif özgeçmiş puanının 1000 üzerinden değerlendirilmesi sebebiyle erimektedir. Bu sebeple her ne kadar %50-%50 gözükse de özgeçmişin etkisi çok ama çok fazladır. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü ve Spor Yöneticiliği bölümünde %50 koordinasyon parkuru %50 sportif özgeçmiş etkiliyken Antrenörlük Eğitimi bölümünde %40 koordinasyon parkuru %60 sportif özgeçmiş etkilidir.
YGS baraj puanı 170’tir. YGS herhangi bir puan türünde 170 almak başvuru için yeterlidir. Spor lisesi çıkışlılar ve milli sporcular için baraj 140’tır.

Sınavın Açıklaması
(Şekil Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)
1

1.Set: Öne takla istasyonunda aday öne takla atar. (Taklaya biraz çapraz girerek takladan kalkar kalkmaz düz koşuyla toplara gidilebilir. Az da olsa avantaj sağlar.)
2.Set: Voleybol topu yer değiştirme istasyonunda aday topların yerini değiştirir. (Voleybol topu sektiği için dikkatli konulmalıdır. Tek adımda geçerek ve kendi etrafında dönmeden toplar konulmalıdır.)
3.Set: Dengeden geçiş istasyonunda aday sıçrama platformunuda kullanarak dengeden geçer. Dengenin başında ve sonunda belirtilen işaretli alana basmak zorundadır.
4.Set: Koordinasyon istasyonunda aday lastiklerin içine tek ayakla basarak geçer.
5.Set: Sıçrama istasyonunda aday çift ayağıyla yukarıdaki şekilde numaralandırılmış düzende sıçrar. (Parmak uçlarında sıçramak avantaj sağlar.)
6.Set: Slalom geçiş istasyonunda aday 6 adet çapraz slalomu geçer. (Kolları ve gövdeyi çevirerek slalomun hemen yanından geçmek avantaj sağlar.)
7.Set: Paralel geçiş istasyonunda aday paralelin altından girip arasından geçer. (Paralel geçişin arası dar olduğu için kollardan iyi güç alınmalıdır.)

Kontenjanlar
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
25 Erkek, 15 Kız, 2 Milli Erkek, 2 Milli Kız
Spor Yöneticiliği
25 Erkek, 15 Kız, 2 Milli Erkek, 1 Milli Kız
Spor Yöneticiliği (İkinci Öğretim)
25 Erkek, 15 Kız, 2 Milli Erkek, 1 Milli Kız
Antrenörlük Eğitimi
25 Erkek, 15 Kız, 2 Milli Erkek, 1 Milli Kız
Antrenörlük Eğitimi (İkinci Öğretim)
25 Erkek, 15 Kız, 2 Milli Erkek, 1 Milli Kız

2015 Yılındaki Kazananların Analizi
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü
Erkek adayların ortalama YGS’si 220, ortalama OBP’si 350, ortalama parkur derecesi 34 ve ortalama özgeçmiş puanı 450’dir.
Bayan adayların ortalama YGS’si 210, ortalama OBP’si 310, ortalama parkur derecesi 38 ve ortalama özgeçmiş puanı 350’dir.
Spor Yöneticiliği Bölümü
Erkek adayların ortalama YGS’si 230, ortalama OBP’si 340, ortalama parkur derecesi 35 ve ortalama özgeçmiş puanı 300’dür.
Bayan adayların ortalama YGS’si 200, ortalama OBP’si 320, ortalama parkur derecesi 41 ve ortalama özgeçmiş puanı 200’dür.
Spor Yöneticiliği Bölümü (İkinci Öğretim)
Erkek adayların ortalama YGS’si 210, ortalama OBP’si 325, ortalama parkur derecesi 36 ve ortalama özgeçmiş puanı 200’dür.
Bayan adayların ortalama YGS’si 190, ortalama OBP’si 320, ortalama parkur derecesi 41 ve ortalama özgeçmiş puanı 100’dür.
Antrenörlük Eğitimi Bölümü
Erkek adayların ortalama YGS’si 220, ortalama OBP’si 345, ortalama parkur derecesi 34 ve ortalama özgeçmiş puanı 350’dir.
Bayan adayların ortalama YGS’si 200, ortalama OBP’si 340, ortalama parkur derecesi 40 ve ortalama özgeçmiş puanı 200’dür.
Antrenörlük Eğitimi Bölümü (İkinci Öğretim)
Erkek adayların ortalama YGS’si 210, ortalama OBP’si 320, ortalama parkur derecesi 35 ve ortalama özgeçmiş puanı 300’dür.
Bayan adayların ortalama YGS’si 190, ortalama OBP’si 330, ortalama parkur derecesi 42 ve ortalama özgeçmiş puanı 200’dür.

Üniversiteyi Kimler Düşünebilir?
Kazanan analizimizden de anlaşılacağı üzeri sportif özgeçmiş puanının etkisi çok fazladır. Bunun temel sebebi 1000 üzerinden değerlendirilen özgeçmiş puanı sisteminin olmasıdır. Yüzdesel olarak özgeçmiş ve koordinasyonun etkisinin birbirine yakın gözükmesi önceki yıllarda bir çok öğrenciyi hatta akademi hazırlık kursu hocasını yanıltmış ve mağdur etmiştir. İyi bir özgeçmişe sahip sporcu parkurda başarısız olsa dahi okulu kazanmış buda bir çok kişinin aklında soru işareti bırakmıştır. Bu soru işaretlerinin en büyük kaynağı akademi kursu hocalarıdır. Araştırma konusunda eksik kalan ve işini öğrencilerin hayatı üzerine kurduğunu unutan, özgeçmişi olmayan öğrenciyi parkur derecesinin iyi olması sebebiyle Balıkesir Üniversitesine gönderen akademi kursu hocaları hatalarını örtmenin tek yolunun okula suç atmak olduğunu düşünmektedir.

Bir yanıt yazın
You May Also Like