Bayburt Üniversitesi Besyo Analiz 2016

Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.
1 DAKİKALIK VİDEO

https://www.youtube.com/watch?v=WJxVrxQMJWk

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Bayburt Üniversitesinin özel yetenek sınavı 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşama branş sınavıdır, ön elemedir ve branşına göre kontenjanın 3 katı kadar aday 2. aşamaya geçmeye hak kazanır.  2. Aşama koordinasyon parkurudur. Her 2 aşamada 100 puan üzerinden değerlendirilir. 1. aşama %60, 2. aşama ise %40 etkilidir. YGS baraj puanı 160, Milli ve spor lisesi çıkışlı adaylar için 150’dir. YGS’de ham puan olarak herhangi bir puan türünde bu puanı alan adaylar üniversiteye başvurularını yapabilir.

Sınavın Açıklaması
1-BRANŞ SINAVI (ÖN ELEME)
Aşağıda belirtilen branşlarda ve o branşın kontenjanının 3 katı kadar aday 2. aşamaya geçmeye hak kazanır. (Atletizm branşında en başarılı 15 erkek 9 kadın 2. aşamaya geçmeye hak kazanır.) Milli sporcular 1. aşamadan muaf sayılarak 2. aşamaya geçerler. (A milli 100 puan, B Milli 90, C Milli 80 puan almış sayılır.). Ayrıca adaylar 1. aşamada alt limit başarısını sağlayamazlarsa kontenjanın 3 katı içinde olsalar dahi 2. aşamaya kalamazlar.
Branş sınavları ile ilgili ayrıntılı bilgi için kılavuzu
görüntüle


2-KOORDİNASYON PARKURU

Koordinasyon parkurunda en iyi derece 100 puan alır, en kötü derece ise 0 puan alır. O puan alan ve Alt limitin altında derece yapan adaylar değerlendirmeye alınmazlar.

Alt limit: Erkeklerde 130sn, Kadınlarda 150sn

1- YOYO TESTİ Aday farklı 2m, 4m, 6m, ve 8 m aralıklarla koyulan huniler arasında Yoyo koşusu yapar. Aday ilk huniden başlamak kaydıyla sırası ile bir sarı birde kırmızı olmak üzere her huni üzerinde bulunan tüy topları eli/kolu ile düşürmek zorundadır. Sıradaki topu düşürmeden diğer huniye geçen aday geri çevrilir ve atladığı topu eliyle/koluyla düşürmesi sağlanır. Aday eli/kolu dışında herhangi bir sebep ya da uzvuyla topu düşürmesi halinde, topu huniye kendisi yerleştirerek hareketi tekrarlaması sağlanır. Aynı renkte iki hunideki tüy topu üst üstte düşürürse, topu huniye kendisi yerleştirerek bir önceki huniden istasyona devam ettirilir.
2- SAĞLIK TOPLARININ YERLERİNİ DEĞİŞTİRME Aday yerde siyah ve kırmızı renkle işaretli olan noktalar üzerinde 2 metre ara ile duran siyah ve kırmızı renklerdeki toplardan önce siyah topu alarak kasaya koyar, ardından kırmızı topu kasaya koyar. Sonra siyah topu kasadan alır ve siyah noktaya koyar, kırmızı topu kasadan alır ve kırmızı noktaya koyar. Aday, topları belirtilen noktalara bırakmak zorundadır. Toplar bulunması gereken yerde olmadığı takdirde düzeltilmesi için aday geri çevrilir.
3- HENTBOL TOPU İLE HEDEFE TEMEL ATIŞ Aday kasa içerisinde bulunan 5 adet hentbol topu ile hentbol temel atış tekniğine uygun olarak, kasadan 1 metre uzaklıkta bulunan çizgiyi geçmemek kaydıyla 7 metre uzaklıkta bulunan hentbol kalesinin üst ve alt köşelerindeki 60cm x 60cm ebatlarındaki kutulara atış yapar. Adayın ilk atışı hangi hedefe (köşeye) uygulayacağı kendi tercihine bağlıdır. Hentbol temel atış tekniğine uygun olmayan ya da çizgi ihlali yapılarak yapılan atışlar başarılı olsa dahi geçerli kabul edilmeyecek aynı zamanda hatalı her atış için top ilavesi yapılacaktır. Her aday nizami olarak 5 atışı tamamlamak zorundadır. İsabetli her atışta toplam süreden -2 sn düşülür.
4- ÖNE DÜZ TAKLA Hentbol testini başarıyla geçen aday hentbol atış çizgisinden 5 m uzakta bulunan huninin etrafından dönerek, minder üzerinde erkekler 3 adet kızlar 2 adet öne düz takla atarlar. Aday takla esnasında minderin dışına düşerse hareket tekrarlatılır. Kurallara uygun yapılan takladan sonra bir sonraki istasyona geçilir.
5- VOLEYBOL PARMAK PAS Aday parmak pas prensibine uygun olarak fileden 3 m uzaklıkta atış yönüne göre sağ tarafından 1 metre uzaklıkta bulunan kasadan aldığı 5 adet topu başının üzerine yükselterek filenin karşısındaki 3 m uzaklıktaki minderle belirlenmiş alana atış yapar. Erkekler için file yüksekliği 2,43 m bayanlar için 2,24 m ‘dir. Topun mindere en küçük teması isabetli atış olarak sayılır. Zaman kazanmak amacıyla yapılan prensip dışı parmak pas, fileyi geçmeyen toplar ve atış alanı çizgisi dışında ya da çizgiye basarak yapılan alan ihlali durumlarında atış geçersiz sayılır ve hatalı her atış için top ilavesi yapılacaktır. Her aday nizami olarak 5 atışı tamamlamak zorundadır. İsabetli her atışta toplam süreden -2 sn düşülür. 44
6- BASKETBOL TOPU İLE ATIŞ Aday kasa içerisinde bulunan 5 adet basketbol topunu serbest atış alanından atmak zorundadır. Basketbol atış tekniklerine uygun olmayan ya da atış alanı ihlali yaparak atılan toplar basket olsa dahi geçerli sayılmayacak ve hatalı her atış için top ilavesi yapılacaktır. Her aday nizami olarak 5 atışı tamamlamak zorundadır. İsabetli her atışta toplam süreden -2 sn düşülür.
7- FUTBOL TOPU İLE MİNYATÜR KALEYE ATIŞ Adaylar bu istasyona geldiklerinde atış çizgisine 1 m uzaklıktaki kasa içersin de bulunan 5 adet futbol topu ile 120 cm genişlik ve 100 cm yüksekliğindeki minyatür futbol kalesine istediği herhangi bir ayak ile isabetli şut atmaya çalışır. Atış çizgisinin kaleye uzaklığı bayanlarda 5 m erkeklerde ise 7 m’dir. Atış çizgisini ihlal etme, yerle teması sağlanmayan veya yerden yüksek durumdaki topla vuruş yapmak hata olarak kabul edilecek ve atışlar geçersiz sayılacaktır. Bu durum da hatalı her atış için top ilavesi yapılacaktır. Her aday nizami olarak 5 atışı tamamlamak zorundadır. İsabetli her atışta toplam süreden -2 sn düşülür.
8- CİMNASTİK SIRASI ÜZERİNDEN SIÇRAMA Erkek adaylar engel üzerinden sağa ve sola çift ayakla 6’şar defa toplam 12 sıçrama, bayan adaylar 3’er defa toplam 6 sıçrama yapar. Sıçramayı belirtilen tekrardan az veya tek ayakla yapan aday eksik ya da hatalı yaptığı yerden harekete devam eder. Eksik veya hatalı sıçrama yapmasına ve uyarılmasına rağmen parkura devam ederek fotoseli durduran aday diskalifiye olur.
9- SPRİNT KOŞUSU Kalan mesafe koşarak fotoselden nizami çıkış yapılır. Fotoseli kesemeyen aday geri dönüp yeniden fotoselden geçer. Böyle bir durumda adayın kaybedeceği zaman kendi sınav süresi olarak kabul edilir.

Kontenjanlar
(Şekil Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)

2016 Yılında Kazananların Ortalama Puanları 
Antrenörlük Bölümü 1.ve 2. Öğretim
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 230, OBP puanı 340, 1. aşama puanı 85 ve parkur puanı 76’dır.
Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 210, OBP puanı 340, 1. aşama puanı 80 ve parkur puanı 70’tir.
Ayrıntılı bilgi için kazananlar görüntüle
Üniversiteyi Kimler Düşünebilir?

YGS puanı orta düzeyde olan branşına ve parkuruna güvenen adaylar düşünebilir. YGS’si 160 civarı olup çok iyi derece yapan kız ve erkek adaylar üniversiteyi kazanmıştır.
Ayrıntılar İçin Kılavuzu Görüntüle

Bir yanıt yazın
You May Also Like

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Besyo Analiz 2016

Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.…
Görüntüle