Branş Sınavı Yapan Üniversiteler ve Sınavlarının Açıklaması

Bu yazımda sizlere 2015 yılında branş sınavı yapan üniversiteleri, hangi branştan sınav yaptıklarını ve sınavlarının açıklamalarını yazdım. Tüm bu bilgileri fazlasıyla uygulamamızda bulabilirsiniz. Uygulamamızı ücretsiz olarak google play ve apple store’a “besyocuyuz” olarak aratıp indirebilirsiniz.

GÖRSEL OLARAK TÜM ÜNİVERSİTELERDEKİ BRANŞ SINAVLARI
1. Görseli Tam Kalite İndirmek İçin Tıklayınız

2. Görseli Tam Kalite İndirmek İçin Tıklayınız

3. Görseli Tam Kalite İndirmek İçin Tıklayınız

4. Görseli Tam Kalite İndirmek İçin Tıklayınız

özgç
özgç3 özgç2 özgç1

AÇIKLAMALI OLARAK TÜM ÜNİVERSİTELERDEKİ BRANŞ SINAVLARI

ADANA ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriği
Adana Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü için 30 metre koşusu, 20 metre mekik testi ve sportif özgeçmiş puanı ile değerlendirme yapmaktadır. Antrenörlük Eğitimi bölümü için ise 2 farklı branş testi yaparak ve sportif özgeçmiş puanı ile değerlendirme yapmaktadır. YGS baraj puanı Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü için 280, Antrenörlük Eğitimi için 225 puandır. Milli sporcuların baraj puanı 140, spor lisesinden mezun olanların ise 180’dir.
Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde YGS-5 katkısı %20, 30 m sürat %25, 20 m mekik %25 ve sportif özgeçmiş %30 etkilidir.
Antrenörlük Eğitimi bölümünde Test-1 %30, Test-2 %40 ve sportif özgeçmiş %40 etkilidir.
Branş Sınavı
Aletli Cimnastik: Koordinasyon Testi ve Esneklik/Paralel Testi
Atletizm: Seçilen 1. Branş Test ve Seçilen 2. Branş Testi
Basketbol: Turnike Testi ve Serbest Atış Testi
Güreş: Salto, Künde Testi ve Çırpma, Piolet Testi
Hentbol: Top Sürme Testi ve Atış İsabet Testi
Futbol: Şut İsabet Testi ve Top Sürme Testi
Masa Tenisi: Düz Vuruş Testi ve Kesik Vuruş Testi
Tenis: Forehand ve Backhand ve Servis Vuruşları Hassasiyet, Güç Testleri
Voleybol: Hücum İsabet ve Güç Testi ve Servis İsabet Testi

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriği
Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşamada branş sınavı yapılmakta 2. aşamada ise 1. aşamada başarılı olan adayların YGS OBP ve sportif özgeçmiş puanları bir havuzu atılıp değerlendirmeye alınmaktadır. 1. aşamada yapılan branş sınavlarında takım sporları ve bireysel sporlarda erkek adaylarda %40‟lık, bayan adaylarda ise %60‟lık dilime giremeyen adaylar elenecektir.
Puanlama sistemi ise her bir spor dalı test bataryası için elde edilen en iyi ilk iki derece 200 puan üzerinden değerlendirilecek ve bundan sonraki sıralama, her bir 25 salise aralıklarla bir puan azalarak devam edecektir.
Örnek: 80–80.24 sn = 200 puan
80.25–80.49sn= 199 puan
80.50–80.74sn= 198 puan
80.75–80.99sn= 197 puan ………………şeklinde davam edecektir
Başvuracak adayların YGS sınavından herhangi bir puan türünde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için en az 200 puan, Antrenörlük Eğitimi (I. – II. Öğretim) Bölümleri için en az 165 puan almış olmaları gerekmektedir. Milli sporcuların barajı 140’tır.
Branş Sınavı
Atletizm, Badminton, Bisiklet, Güreş, Okçuluk, Tenis branşlarında sportif özgeçmişe göre Basketbol, Bayan Futbol, Erkek Futbol, Hentbol, Voleybol branşlarında test bataryasındaki performansa göre değerlendirme yapılmaktadır.

ANKARA GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriği
Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. Aşama koordinasyon parkuru 2. aşama ise branş sınavıdır. Baraj puanı öğretmenlik bölümünde 300, antrenörlük bölümünde 250’dir. Milli sporcular için öğretmenlik barajı 220, antrenörlük barajı 200’dür.
Öğretmenlik bölümünde alınan puan 1. aşamada %50 2. aşamada %50 olarak değerlendirilirken antrenörlük bölümünde 1. aşama %30 2. aşama %70 üzerinden değerlendirilmektedir.
Branş Sınavı
Atletizm, Cimnastik, Basketbol, Hentbol, Voleybol, Futbol, Tenis, Masa Tenisi, Badminton, Güreş, Judo, Taekwondo, Yüzme
branşlarında gözleme dayanan değerlendirme çerçevesinde branş sınavı yapmaktadır.

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriği
Aydın Adnan Menderes üniversitesi 2 aşamalı bir sistemle öğrenci almaktadır. 1. Aşama (Ön eleme) motorsal testler ve 2. aşama branş sınavıdır. 1. aşamada yapılan motorsal testler 40 üzerinden değerlendirilmektedir ve 10 puanın altında alan aday başarısız sayılır. 2. aşama ise 60 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Motorsal testlerde 4 adet sınav yapılmaktadır ve bunların hepsi 10 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Bu testler geriye top atma, 60 metre sürat testi, durarak uzun atlama ve orta mesafe koşusudur.(Bayanlar için 800m, erkekler için 1500m) 2. aşamada ise branş sınavı yapılmaktadır. Öğrenci Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Güreş, Hentbol, Tenis, Voleybol, Yüzme, Ritmik Cimnastik branşlarından bir tanesini seçerek sınava girecektir. YGS baraj puanı 140’tır.
Branş Sınavı
Motorsal testlerde 10 puan ve üzeri toplamayı başaran adaylar 2. aşamaya katılmaya hak kazanır. 2. Aşamada Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Güreş, Hentbol, Tenis, Voleybol, Yüzme, Ritmik Cimnastik branşlarından birini seçen aday branşına özgü bir adet teste tabi tutulur ve değerlendirme cetvelinde belirtilen puanlama sistemine göre 60 üzerinden puan alır.

BARTIN ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
Bartın Üniversitesi sınavını 2 aşamalı yapmaktadır. 1. aşama (Ön eleme) branş sınavıdır ve 100 üzerinden 50 puan aday 2. aşamaya geçmeye hak kazanır. 2. aşama ise koordinasyon parkuru testidir ve 100 puan üzerinden değerlendirilir. 1 aşama %60, 2. aşama ise %40 etkilidir. Baraj puanı 140’tır. YGS sınavında herhangi bir puan türünden 140 almak yeterlidir.
Branş Sınavı
Branş sınavında aday Futbol, Basketbol, Hentbol, Voleybol, Atletizm, Güreş, Karate, Taekwondo, Bocce, Badminton, Halkoyunları branşlarından birini seçer ve sınava girer. Bu sınavdan 100 üzerinden 50 puan alan aday 2. aşamaya kalır. 1. aşama %60 etkilidir.

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
Bitlis Eren Üniversitesinin sınavı alışılmış sınav sisteminin biraz dışındadır. 2 aşamalı olan sınavda 1. aşama koşu testidir. 2. aşama ise sporcu özgeçmişi olanlar için sportif özgeçmiş değerlendirmesidir. Sporcu özgeçmişi olmayan adaylar için spor dalı sınavı vardır. Sportif özgeçmişi olanlar için değerlendirme %20 koşu testi, %80 sportif özgeçmiştir. Sportif özgeçmişi olmayan adaylar için değerlendirme %40 koşu testi, %60 spor dalı sınavı puanıdır. Baraj puanı 140’tır. YGS’den herhangi bir puan türünde 140 almak yeterlidir.
Branş Sınavı
Futbol-Futsal, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Atletizm, Güreş, Boks, Kick-Boks, Muay-thai, Wushu, Halk Oyunları spor dalı sınavları yapılır.

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşama sportif özgeçmiş değerlendirmesi ve 2. aşama sportif uygulama sınavıdır. 1. aşama 50 puan, 2. aşama 50 puandır. 1. aşama ve 2. aşama sınavı eleme niteliğindedir. Bu sınavlarda adayların kontenjanın 4 katı kadarı (Bayanlar 100, Erkekler 160, Milliler 20) değerlendirmeye alınır. Bu sıramaya giren adaylara YGS puanları direkt olarak eklenir ve yerleştirme yapılır. YGS baraj puanı 180’dir. Milli sporcular için 140’tır. YGS’nin herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir.
Branş Sınavı
Uygulama sınavı yapılacak branşlar: Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Futbol, Güreş, Hentbol, Tenis, Voleybol ve Yüzme‘dir. Bu branşlardan biri seçilip uygulama sınavına girilir. 50 puan üzerinden değerlendirme yapılmaktadır.

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşama ön elemedir ve branş sınavı şeklinde yapılır. 2. aşama ise 30 metre sürat testi, mekik koşusu testi ve kuvvet testidir. Aday ön elemeyi geçerse bu 3 testten birini seçip sınava girecektir. 1. aşama sadece ön elemedir ve yerleştirme puanına herhangi bir katkı sağlamamaktadır. Değerlendirme yalnızca 2. aşamada yapılan sınavla gerçekleşmektedir. YGS baraj puanı öğretmenlik bölümü için 180, antrenörlük bölümü için 140’tır. YGS’nin herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir. Milliler için baraj her iki bölüm içinde 140’tır.
Branş Sınavı
Branş sınavları ön elemedir ve onun dışında herhangi bir katkısı yoktur. 50 puan üzeri alan adaylar 2. aşamaya geçmeye hak kazanırken kontenjanın 2 katı kadar aday 2. aşamaya kalmayı başaramadıysa kontenjanın 2 katı olacak şekilde 49 puandan başlamak üzere adaylar 2. aşamaya geçmeye hak kazanacaktır. Branş sınavında Masa Tenisi, Yüzme, Halk Oyunları, Futbol, Voleybol, Basketbol, Güreş, Hentbol, Atletizm, Cimnastik, Tenis ve Badminton branşları yer almaktadır. Aday bunlardan 1’ini seçmek zorundadır.

ÇORUM HİTİT ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşama koşu testi (Ön eleme), 2. aşama uygulama sınavıdır. Spor yöneticiliği için sınav yalnızca koşu testinden oluşmaktadır. Beden eğitimi ve spor öğretmenliği ve antrenörlük eğitimi bölümleri için ise sınav 2 aşamalıdır. YGS baraj puanı beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü ve spor yöneticiliği bölümleri için 160 antrenörlük eğitimi için 140’tır. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir. Milli sporcular için baraj 140’tır.
Branş Sınavı
Uygulama sınavında 50 puanın altında olan adaylar değerlendirmeye alınmayacaklardır. Her branşa ait yapılacak olan uygulama sınavı 5 öğretim elemanı tarafından oluşturulan jüri önünde yapılacaktır. 5 jurinin verdiği puanlar çerçevesinde en yüksek puan verenle en düşük puan veren jurinin puanı devre dışı bırakılarak diğer 3 jurinin vermiş olduğu puanın ortalaması alınacaktır.
 Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Futsal, Güreş, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Taekwon-do, Tenis, Voleybol branşlarında sınav yapılmaktadır.

EDİRNE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
Trakya Üniversitesi tek aşamalı branş sınavı yapmaktadır. 500 puan üzerinden saniyeye göre branş sınav puanı alınır. YGS baraj puanı 140’tır. YGS’de herhangi bir puan türünden 140 üzeri almak yeterlidir.
Branş Sınavı
Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Güreş, Hentbol, Ritmik Cimnastik, Voleybol ve Yüzme branşlarından testte giren aday elde ettiği saniyeye göre puan alır. Atletizm branşında 100 metre koşu sınavı, Badminton branşında branş sınav parkuru, Basketbol branşında branş sınav parkuru, Futbol branşında slalom dripling testi, Güreş branşında branş sınav parkuru, Hentbol branşında 10 top kale atışı testi, Ritmik Cimnastik branşında branş sınav parkuru, Voleybol branşında servis-manşet testi, Yüzme branşında 100 metre yüzme sınavı gerçekleşecektir.

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşama branş sınavıdır. Branş sınavı ön elemedir ve branş sınavından 40 puanı geçen adaylar arasında puan sıralamasına göre her branşın kontenjanının 3 katı kadar aday 2. aşamaya geçmeye hak kazanır. Branş sınavında alınan puanlar 100’lük puan sistemine çevrilir ve sıralama oluşturulur. 2. aşama koordinasyon parkurudur. Koordinasyon parkurunda en iyi dereceye 100 puan en kötü dereceye 0 puan verilir ve kızlar, erkekler, milliler ayrı değerlendirilir. Değerlendirmede 1. aşama %70, 2. aşama %30 etkilidir. YGS baraj puanı 180’dir. Spor lisesi mezunu adaylar için 160, milli adaylar için ise 140’tır. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir.
Branş Sınavı
Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Güreş, Hentbol, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme branşlarından düzenlenen testler sonucu 100 üzerinden puan verilir. 40 üzeri puan alan adaylar sıralanır ve her branşın en iyi derecesine sahip olan adaylar kontenjanının 3 katı kadarı 2. aşamaya kalmaya hak kazanır.

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriği
Sınav 2 aşamalıdır. 1. aşama branş sınavıdır ve ön elemedir. 2. aşama koordinasyon parkurudur. 1. aşamadan 2. aşamaya geçecek öğrenci sayısı bayanlar bayan, erkekler erkek kontenjanının 2 katıyla sınırlı olacaktır. Değerlendirmede 1. aşama %80, 2. aşama %20 etkili olacaktır. Baraj puanı 140’tır. YGS’de herhangi bir puan türünde 140 almak yeterlidir.
Branş Sınavı
Branş sınavında Artistik Cimnastik, Atletizm, Basketbol, Boks, Buz Hokeyi, Futbol, Güreş, Hentbol, Karate, Taekwon-do, Tenis ve Voleybol branşları mevcuttur. Aday bu branşlardan 1 tanesini başvuru esnasında seçer. Kontenjanın 2 katı kadar aday 2. aşamaya geçmeye hak kazanır. Herhangi bir branşın başvurusu branş kontenjanının 2 katından az olursa o branş sınavında yapılan en iyi derecenin %70’inin altına düşmemek şartıyla aday 2. aşamaya kalmaya hak kazanır.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
Sınav tek aşamalıdır. Branş sınavı şeklinde ön elemeli olarak yapılmaktadır. Branş kontenjanının 3 katı kadar aday değerlendirmeye alınmaktadır. Sportif özgeçmiş puanıda çok fazla etkilidir. Ancak her düzeydeki sporcuya özgeçmiş puanı vermez. Baraj puanları öğretmenlik bölümünde 220, antrenörlük ve spor yöneticiliği bölümlerinde 180’dir. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir. Milli sporcular için baraj 140’tır.
Branş Sınavı
Branş sınavları Atletizm, Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Hokey ve Judo branşlarında gerçekleşmektedir. Branş kontenjanlarının 3 katı kadar aday değerlendirmeye alınacaktır. Sportif özgeçmiş, YGS ve OBP puanları değerlendirmeye alınan öğrencilere eklenecektir.

İSTANBUL MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
Marmara Üniversitesinde her bölümün farklı değerlendirmesi ve sınav sistemi vardır. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü için aday 1-Asıl Spor Dalı, 2-Temel Spor Dalı ve 3-Takım Spor Dalı olmak üzere birbirinden farklı 3 branş seçer ve sınava girer. Asıl Spor Dalından alınan puanın %50’si, Temel Spor Dalından alınan puanın %25’i ve Takım Spor Dalından alınan puanın %25’i alınarak değerlendirme yapılır. Antrenörlük Eğitimi bölümünde sportif özgeçmiş puanı ile değerlendirme yapılmaktadır. Spor Yöneticiliği bölümünde ise Atletizm branşı ve sportif özgeçmiş puanıyla değerlendirme yapılır. Özgeçmiş puanının %50’si ve Atletizm standart puanının %25’i alınarak hesaplanan puan sonucu sıralamada sondaki %25 kişi elenir ve değerlendirmeye alınmaz. Baraj puanı öğretmenlik bölümü için 300, antrenörlük bölümü için 220 ve yöneticilik bölümü için 240’tır. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir. Milli sporcular için baraj 180’dir.
Branş Sınavı
1-ASIL SPOR DALI
Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Artistik Cimnastik, Futbol, Güreş, Golf, Judo, Hentbol, Kano, Karate-do, Kürek, Masa Tenisi, Ritmik Cimnastik, Sutopu, Sualtı-Cankurtarma, Taekwondo, Tenis, Voleybol
ve Yüzme branşlarından birini seçen aday bu branşlardan sınava girer. Bazı branşlar için üniversite resmi müsabakada elde edilen dereceyi kabul ederek o derece üzerinden değerlendirme yapar. Değerlendirmede %50 etkilidir.
2-TEMEL SPOR DALI
Aday Atletizm, Cimnastik ve Yüzme branşlarından birini seçmelidir. Atletizm branşında erkekler 1500m koşu, bayanlar 800m koşu yapmaktadır. Cimnastik sınavında üniversitenin belirlediği test bataryası yapılmaktadır. Yüzme sınavında ise 100m yüzülmektedir. Değerlendirmede %25 etkilidir.
3-TAKIM SPOR DALI
Aday Futbol, Hentbol, Basketbol ve Voleybol branşlarından birini seçmelidir. Değerlendirmede %25 etkilidir.

İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
2 aşamalı bir branş sınavı sistemi vardır. Öğretmenlik ve yöneticilik bölümü için bireysel ve takım spor dalı seçen aday seçtiği 2 branştan 2 ayrı sınava girer. Antrenörlük bölümünde ise bu branşlardan 1 tanesi seçilir. Sınavın Açıklaması kısmında puanlama sistemi anlatılacaktır. YGS puan barajı 140’tır. YGS’de herhangi bir puan türünde 140 almak yeterlidir.
Branş Sınavı
1-BİREYSEL SPOR BRANŞI
Aday bu sınav için Atletizm, Artistik Cimnastik, Ritmik Cimnastik,Tenis ve Yüzme branşlarından bir tanesini seçmek zorundadır.
2-TAKIM SPOR BRANŞI
Aday bu sınav için Basketbol, Buz Hokeyi, Futbol, Hentbol ve Voleybol branşlarından bir tanesini seçmek zorundadır.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır. 1 aşama branş sınavıdır ve ön elemedir. 2. aşamada ise 3 adet sınav yapılmaktadır. 3 adet sınavdan ortalama 60 puan alan adaylar başarılı kabul edilir. 2. aşama 20m mekik koşusu, 20m sürat testi ve koordinasyon parkurundan oluşur. Branş sınavı %50, 20m mekik koşusu %20, 20m sürat testi %10, koordinasyon parkuru %20 etkilidir. YGS baraj puanı 180’dir. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanı almak yeterlidir. Milli sporcular ve spor lisesi çıkışlılar için baraj 140’tır.
Branş Sınavı
Badminton, Basketbol, Hentbol, Futbol, Voleybol, Yüzme, Halter, Taekwon-do, Eskrim, Masa Tenisi, Kış Sporları, Oryantiring, Bisiklet, Okçuluk, Cimnastik, Atletizm, Güreş
ve Judo branşlarında yapılır ve ön elemedir.

KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
3 aşamalı bir sınav sistemi vardır. 1. aşama ön elemedir ve değerlendirmede herhangi bir etkisi yoktur. 1. aşamada adaylar 100m koşusu ve erkeklerde 1500m, bayanlarda 800m koşuları üzerinden ön elemeye tabi tutulurlar. 100 metre koşusunda belirtilen derecede koşan adaylar orta mesafe koşusuna gerek kalmadan ön elemeyi geçerler. 2. aşama branş sınavıdır. Rekreasyon bölümü hariç %50 etkiler. 3. aşama koordinasyon parkurudur. Rekreasyon bölümünde %100 diğer bölümlerde %50 etkiler. YGS baraj puanı 200’dür. Spor lisesi çıkışlılar için 180 ve milli adaylar için 140’tır. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir.
Branş Sınavı
Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Cimnastik, Eskrim, Futbol, Futsal, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Taekwon do, Tenis, Voleybol ve Yüzme branşlarından birisini seçen aday o branştan uygulama sınavına girer. Rekreasyon bölümünde branş sınavı yoktur.

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
2 aşamadan oluşan bir sınav sistemi vardır. 1. aşama branş sınavıdır ve ön elemedir. 2. aşama ise koordinasyon parkuru sınavıdır. 1. aşama %80, 2. aşama %20 etkilidir. YGS baraj puanı 200’dür. Milli sporcular için baraj 140’tır. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanları almak başvuru için yeterlidir.
Branş Sınavı
Atletizm, Hentbol, Basketbol, Futbol ve Güreş branşlarından bir tanesini seçen aday bu branştan uygulama sınavına girer. Ön eleme olan branş sınavında sınava giren adayların aldığı puana göre juri değerlendirme yapar ve puan belirtir. Bu puanın altındaki adaylar elenir. Değerlendirmede %80 etkilidir.

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
İnönü Üniversitesinin sınavı tek aşamalıdır. Branşı olan adaylar için branş sınavları, branşı olmayan adaylar için koordinasyon parkuru vardır. 100 puan üzerinden değerlendirilen sınavda 35 puanın altında alana adaylar değerlendirmeye alınmamaktadır. YGS baraj puanı 180’dir. Spor lisesi çıkışlılar ve milli sporcular için baraj 160’tır. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir.
Branş Sınavı
Basketbol, Futbol, Voleybol, Hentbol, Atletizm, Cimnastik, Yüzme, Güreş, Badminton, Masa Tenisi ve Taekwon do branşlarından branş sınavları yapılmaktadır. Branşı olmayan adaylar için koordinasyon parkuru yapılmaktadır.

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
4 aşamadan oluşan bir sınav sistemi vardır. 1. aşamada aday futbol, basketbol, hentbol ve voleybol beceri parkurlarından 2 tanesini seçer. 2. aşama cimnastik sınavıdır. 3. aşama 60m koşusudur. 4. aşama ise erkeklerde 2000m, bayanlarda 1000m koşusudur. 1. aşama 24+24=48 puan, 2. aşama 12 puan, 3. aşama 20 puan ve 4. aşama 20 puan olarak değerlendirilir. Toplamda 100 puan üzerinden değerlendirme yapılır. Antrenörlük Eğitimi için farklı tek aşamalı bir branş sınavı yapılmaktadır ve 100 üzerinden 50 puan alamayan adaylar değerlendirmeye alınmaz. YGS baraj puanı 180’dir. Milli sporcular ve spor lisesi çıkışlılar için baraj puanı 140’tır. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir.
Branş Sınavı
Futbol, Basketbol, Hentbol
ve Voleybol branşlarından 2 tanesini seçecek olan aday bu branşların parkur sınavına girer. Seçtiği branşların bir tanesinden 24 puan diğerinden 24 puan olmak üzere 48 puan üzerinden değerlendirilir.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü için ayrı Antrenörlük Eğitimi bölümü için ayrı sınav yapmaktadır. Beden Eğitimi Bölümünde sınav 3 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşama ön elemedir. 1. aşamada öğretmenlik bölümüne başvuran adayların yerleştirme puanı hesaplanır ve en yüksek yerleştirme puanına sahip olan 150 erkek ve 150 bayan aday 2. aşamaya kalmaya hak kazanır. 2. aşama 30m sprint testidir ve 100 puan üzerinden değerlendirilir. 3. aşama ise koordinasyon testidir ve 100 puan üzerinden değerlendirilir Koordinasyon parkuru %60, sprint testi %40 etkilidir. Antrenörlük bölümünde ise 1. aşama branş sınavıdır, ön elemedir ve 100 puan üzerinden değerlendirilir. 2. aşama ise öğretmenlikte olduğu gibi koordinasyon parkurudur ve 100 puan üzerinden değerlendirilir. Antrenörlük bölümünde branş sınavı %80, koordinasyon parkuru %20 etkilidir. Öğretmenlik bölümü YGS baraj puanı 200, antrenörlük bölümü barajı 140’tır.
Branş Sınavı
Artistik Cimnastik, Basketbol ve Tenis branşlarından sınav yapılmaktadır.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ
Sınavın İçeriği
Öğretmenlik ve yöneticilik için koordinasyon sınavı, antrenörlük için branş sınavı vardır. Sınavda en iyi derece yapan %60’lık dilim değerlendirmeye alınacak, %40’lık dilim ise değerlendirmeye alınmayacaktır. YGS baraj puanı öğretmenlik için 230, yöneticilik için 220, antrenörlük için ise 200’dür. Milli sporcular ve spor lisesi mezunları için baraj 140’tır. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir.
Branş Sınavı
Branş parkuru yalnızca antrenörlük bölümünü tercih eden adaylar için yapılır. Basketbol, Futbol, Badminton, Hentbol, Voleybol ve Yüzme branşlarında aday teste girer.

 


Bir yanıt yazın
You May Also Like