Antrenörlük Bölümü ve Meslek Bilgileri

Güncel gelişmelerden haberdar olmak,  canlı yayınlarımızda bizlere sorular sormak, videolarımızı takip etmek ve son dakika gelişmelerini bildirim olarak almak için sağ taraftan sosyal medya hesaplarımızı takip edip tamamen ücretsiz uygulamamızı indirebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=6luzoWdaIPA&t=5s

İlk dört yarıyıl temel eğitim son dört yarıyıl uzmanlık eğitimi olmak üzere öğrenciler toplam 240 AKTS kredisi ile mezun olmaları planlanmıştır. Programda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Antrenör Eğitim Yönetmeliğinde yer alan dersler dikkate alınmıştır.

Temel Eğitim

Temel eğitimde 4 takım ve 4 bireysel spor branşının yanı sıra Temel Atletizm, Genel Cimnastik, Doğa Sporları, Yüzme ve Seçmeli Su sporları ve Kayak Kamp dersleri yer almıştır.

-Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil, Temel Bilgi Teknolojileri ve Güzel sanatlar dersleri, ilk iki yarıyıl içerisinde planlanmıştır.

-Uzmanlık eğitimi için temel oluşturacak psiko-sosyal alan dersleri, spor sağlık, matematik ve fizik dersleri planlanmıştır

-Antrenörlük teorik alan derslerinden ise genel antrenman bilgisi ve antrenörlük deneyimi ve uygulaması dersleri yer almıştır.

Uzmanlık Eğitimi

-5. yarıyılda öğrencilerin asıl branş ve yardımcı branş uzmanlık derslerine başlamaları planlanmıştır.
-Asıl branş dersleri üniversitemiz olanakları, öğretim elemanı ve çevre koşulları dikkate alınarak açılacaktır.
-Yardımcı branş dersleri asıl branşın yanında ikinci ağırlıkta antrenörlük eğitimi verilecek branşları kapsamaktadır.
-Asıl branş ve yardımcı branş derslerinin seçilebilmesi için adayın bu derslerin ön şartı olan dersleri temel eğitimde almış ve başarmış olması gereklidir.

Asıl ve Yardımcı Branş derslerinin açılması ile ilgili ilkeler aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

Spor Branş derslerinin açılabilmesi için

-Bireysel spor branşlarının açılabilmesi için en az 3 öğrencinin,

-Takım sporları branşlarının açılması için en az 5 öğrencinin seçmesi gereklidir,

Teorik derslerin açılabilmesi için en az 10 öğrencinin dersi seçmiş olması gerekmektedir.

Mezuniyet Sonrası Antrenörlük Belgeleri

Antrenörlük Bölümünü bitiren öğrenciler Federasyonların Antrenörlük Eğitimi Talimatı hükümlerine göre Asıl Branş olarak seçtikleri uygulama alanından III. Kademe antrenör belgesine sahip olabileceklerdir. Öğrenciler, Yardımcı Branş olarak seçtikleri uygulama alanından ise I. Kademe Yardımcı Antrenör belgesine sahip olabileceklerdir.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nün amacı; takım sporları veya bireysel sporların farklı dallarında uzmanlaşmış, etik kurallara önem veren, sporcunun sağlığını ve güvenliğini korumayı ilke edinmiş, üst düzeyde performans için multidisipliner çalışabilen, ilgili olduğu dalda dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen, sonuçlarını yorumlayıp uygulamaya aktarabilen, her yaştan sporcuyu antrene edebilen, performans testleri, yetenek seçimi ve yönlendirmesi yapabilen, lider olabilen, araştırmacı özelliği ile problem olarak gördüğü konularda, üniversite ya da araştırma birimleri ile ortak çalışabilen Antrenörler (Spor Eğitimcileri) yetiştirmektir.
Antrenörlük Eğitimi Bölümü Mezunları;
 Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm birimlerde (Gençlik Spor İl Müdürlükleri,
Eğitim Dairesi, federasyonlar vb) ve özerk federasyonlarda, Antrenör veya Spor
Uzmanı olarak,
Amatör veya profesyonel spor kulüplerinde Antrenör, Kondisyoner veya Maç
Analizcisi olarak
Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakülteleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında
öğretim elemanı olarak çalışabilirler.

Ders ve Müfredatı 

Antrenörlük Bölümü Ders Müfredatı

Antrenörlük Bölümü Ders İçerikleri

Bir yanıt yazın
You May Also Like

Rekreasyon Nedir ?

Rekreasyon : Yapay kurallar olmaksızın yapılan, fiziksel etkinliğe dayalı bir eğlencedir. Rekreasyon kazanç amacı gütmeden, çoğu zaman kişinin bedeni veya ruhunu da tazeleyen bir zaman geçirme yoludur. ‘Dinlence’, dinlenme ve eğlenmeyi…
Görüntüle