Erzincan Üniversitesi Besyo Analiz 2016

 Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.
1 DAKİKALIK VİDEO

https://www.youtube.com/watch?v=rH2MQQm8Etk&feature=youtu.be

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşama branş sınavıdır. Branş sınavı ön elemedir ve branş sınavından 40 puanı geçen adaylar arasında puan sıralamasına göre her branşın kontenjanının 2 katı kadar aday 2. aşamaya geçmeye hak kazanır. Ayrıca branş sınavında %40 lık başarı dilimine giremeyen adaylar 2. aşamaya geçemezler. Milli sporcular 1. aşamadan tam puan almış sayılırlar. Branş sınavında alınan puanlar 100’lük puan sistemine çevrilir ve sıralama oluşturulur. 2. aşama koordinasyon parkurudur. Koordinasyon parkurunda en iyi dereceye 100 puan en kötü dereceye 0 puan verilir ve kızlar, erkekler, milliler ayrı değerlendirilir. Değerlendirmede 1. aşama %70, 2. aşama %30 etkilidir. YGS baraj puanı 180’dir. Spor lisesi mezunu adaylar için 160, milli adaylar için ise 150’dir. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir.

Sınavın Açıklaması
1-BRANŞ SINAVI
Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Futbol (Kaleci), Güreş, Hentbol, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme branşlarından düzenlenen testler sonucu 100 üzerinden puan verilir. 40 üzeri puan alan adaylar sıralanır ve her branşın en iyi derecesine sahip olan adaylar kontenjanının 2 katı kadarı 2. aşamaya kalmaya hak kazanır.

Branş Sınav İçeriğini Görüntüle

2-KOORDİNASYON PARKURU
Koordinasyon parkuru sınavında 140 saniye yapan bayan adaylar ve 120 saniye yapan erkek adaylar değerlendirmeye alınmazlar.
(Görsel Üniversitenin Kılavuzundan Alıntıdır.)
1

1.İstasyon: Engel geçiş istasyonunda aday alçak engellerin üzerinden yüksek engellerin altından geçer. (Engellere hafif çapraz girmek ve alttan geçişlerde bir ayağın önde olması avantaj sağlar.)
2.İstasyon: Sağlık toplarının yerini değiştirme istasyonunda aday önce siyah renkteki topu sonra kırmızı renkteki topu kasaya götürür. (Mümkün olduğunca uzun adım atarak topları uzanarak almak ve koymak büyük avantaj sağlar.)
3.İstasyon: Hentbol topu ile atış istasyonunda aday köşelerde belirtilen yerlere temel atış tekniğiyle atış yapar. Her iki bölgeyede 1’er isabet sağlaması durumunda sonraki istasyona geçer. İlk atışı isabetsiz olursa sonraki atışı diğer köşeye atmak zorundadır.
4.İstasyon: Kasadan öne düz takla istasyonunda aday görselden anlaşılacağı üzere huninin etrafından dönerek erkeklerde 90cm, bayanlarda 70cm yüksekliğindeki uzun kasadan öne takla atar.
5.İstasyon: Voleybol parmak pas istasyonunda aday kasadan aldığı topu başının üzerinde yükselterek minderlerle belirlenmiş alana sırasıyla atış yapar. Aday parmak pasla sırasıyla 1. bölge, 2. bölge ve 3. bölgelere atış yapar. İsabet sağlayan aday diğer istasyona geçebilir. İsabet sağlayamayan aday ise doğru teknikte ve doğru sırada kasadaki 10 top bitene kadar devam eder. (Hareketi sakin yapmak isabeti arttırır ve avantaj sağlar.)
6.İstasyon: Futbolda minyatür kaleye şut istasyonunda aday kasa içinde bulunan 6 adet futbol topunu 120cm genişliğindeki 80cm yüksekliğindeki kaleye atış yapar. Uzaklık bayanlarda 5 metre, erkeklerde 7 metredir. Aday kaleye 2 isabetli şut atana kadar vuruşlara devam eder. (Ayak içi ve kontrollü vurmak avantaj sağlar.)
7.İstasyon: Basketbol topu slalom istasyonunda aday 1. engelden önce dribblinge başlamalıdır. 7 engelide geçen aday topu kasaya koyar. (Kambur durarak iki eli kullanarak topu yere yakın sürmek avantaj sağlar.)
8.İstasyon: Cimnastik sırası üzerinde sıçrama istasyonunda aday cimnastik sırası üzerinde erkekler 10 kere, bayanlar 6 kere çift ayak sıçrama yapar. (Vücut bankın üzerinden kalçadan bacakları döndürerek hızlı bir şekilde yapmak avantaj sağlar. Parmak ucu kullanılmalıdır.)

Kontenjanlar
(Görsel Üniversitenin Kılavuzundan Alıntıdır.)

2016 Yılında Kazananların Ortalama Puanları ve Öğretmenlik Bölümünü Kazanan En Düşük YGS
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 245, OBP puanı 340, 1. aşama puanı 75 ve parkur puanı 65’tir.
En düşük YGS puanıyla kazanan erkek adayın YGS puanı 184, OBP puanı 297, 1. aşama puanı 44 ve parkur puanı 81’dir. (Atıcılık)

Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 235, OBP puanı 350, 1. aşama puanı 70 ve parkur puanı 65’tir.
En düşük YGS puanıyla kazanan kadın adayın YGS puanı 186, OBP puanı 343, 1. aşama puanı 94 ve parkur puanı 90’dır. (Futbol)

Spor Yöneticiliği Bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 220, OBP puanı 330, 1. aşama puanı 75 ve parkur puanı 70’tir.
Kazanan kadın adayların ortalama YGS puanı 205, OBP puanı 335, 1. aşama puanı 75 ve parkur puanı 65’tir.

Sonuçları Görüntüle

Üniversiteyi Kimler Düşünebilir?
Branşına güvenen ve orta düzeyde YGS’ye sahip herkes düşünebilir. Toplamda en çok öğretmen alan üniversitelerden birisidir. İyi branş puanı alan adaylar parkurda kötü derece yapsalar da üniversiteyi kazanmıştır.

Kılavuzu Görüntüle
Bir yanıt yazın
You May Also Like

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Besyo Analiz 2016

Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.…
Görüntüle