Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Besyo Video Analiz 2016

Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.
KAPSAMLI VİDEO

https://www.youtube.com/watch?v=yob8YvlJC2U&feature=youtu.be

1 DAKİKALIK VİDEO

https://youtu.be/vNMyq1NVEbE


NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ

Sınav İçeriğinin Özeti
Sınav 3 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşama sportif özgeçmiş puanıdır. 2. aşama sürat testidir.3. aşama ise koordinasyon parkurudur. Sportif özgeçmiş %40, sürat testi %30 ve koordinasyon parkuru %30 etkilidir. YGS baraj puanı 180’dir. Milli sporcular ve spor lisesi çıkışlılar için baraj 160’tır. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanları almak yeterlidir.

Sınavın Açıklaması
1-SPORTİF ÖZGEÇMİŞ
Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Yüzme, Kano, Triatlon, Kayak, Taekwon-do, Judo, Güreş, Atletizm, Badminton, Tenis, Cimnastik, Olimpik ve Olimpik olmayan spor dallarında değerlendirme yapılmaktadır. Değerlendirmede %40 etkilidir.

Ayrıntılı Özgeçmiş Tablosunu Görüntüle

2-30m SÜRAT TESTİ
Aday 30 metrelik belirtilen kulvar içerisinde süratli bir şekilde koşar. Test spor salonunda yapılır. Değerlendirmede %30 etkilidir.
3-KOORDİNASYON PARKURU
(Görsel Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.) Değerlendirmede %30 etkilidir.

İstasyon 1: Çapraz Adımlama Çapraz şekilde yerleştirilmiş dairelerden hızlı adımlarla geçilerek çapraz adımlama istasyonu tamamlanır.
İhlaller:
 Adımlama sırasında herhangi bir daire atlanırsa, aday herhangi bir dairenin içine çift ayakla basar ya da daire dışına basarsa adayın hareketi tekrar etmesi istenir.
 Adımlama sırasında istasyonun bütünlüğünü bozacak şekilde, daireler yer değiştirirse, adayın istasyonu düzeltip hareketi tekrar etmesi istenir. Aday bu şekilde devam etmek istemezse beceri-koordinasyon testinde hakkını kullandığı kabul edilir ve test sonlandırılır.
İstasyon 2: Denge Aletinden Geçme Aday harekete denge üzerinde ve yerde işaretlenen başlama çizgisinin gerisine basarak başlar ve hareketin denge üzerinde ve yerde işaretlenen bitiş çizgisinin ilerisinde (vücudun tamamen geçmesi şartıyla) bitirir. Denge aletinin yerden yüksekliği bayanlarda 50 cm, erkeklerde 65 cm olacaktır.
İhlaller:
 Başlangıç çizgisinin ilerisinden harekete başlayan veya bitiş çizgisinin gerisinden önce dengeden düşen veya inen aday, harekete baştan başlamak zorundadır.
 Aday denge aletine hiçbir şekilde ellerinden destek alarak çıkamaz.
İstasyon 3: Öne Takla Eller minder üzerine yerleştirilip beden ayaklarla ittirilerek, sırt mindere temas edecek şekilde ayaklar hızla karna çekilerek öne takla istasyonu tamamlanır.
İhlaller:
 Öne taklada vücudun herhangi bir bölgesinin minderin sağından ve/veya solundan dışına taşması veya çıkması halinde adayın hareketi tekrar etmesi istenir.
 Öne taklada eller ve sırt bölgesi mutlaka mindere temas etmelidir. Aksi takdirde adayın hareketi tekrar etmesi istenir.
İstasyon 4: Spor Tırmanış Duvarından Geçme Aday bu istasyonda 5 metre genişliğinde olan spor tırmanış duvarında yaklaşık olarak yarım metre aralıklarla yerleştirilmiş olan el ve ayak tutamaklarını tutarak duvarı geçer. Ayak tutamakları yerden yaklaşık olarak 25 cm yukarıya yerleştirilir. El tutamakları ise kız ve erkeklerin rahat ulaşabileceği yükseklikte yerleştirilir. Spor tırmanış duvarında başlangıç ve bitiş yerlerini açık olarak belirtmek için, bu istasyonun başına ve sonuna antrenman çubukları yerleştirilir. Ayrıca yere işaretleme de yapılabilir. Adayın bu işaretlemelere uyması gerekir.
İhlaller:
 Aday spor tırmanış duvarından geçerken her iki ayağından bir tanesi yere değdiği taktirde bu istasyonun başına gelerek tekrardan istasyonu tamamlar.
İstasyon 5: Topları Yer Değiştirme Dikdörtgen bir kutu içerisindeki bölmelere yerleştirilmiş basketbol (B), futbol (F), voleybol (V) ve hentbol (H) toplarının, bu kutunun paralelinde bulunan bir başka dikdörtgen kutu içerisindeki bölmelere tek tek yerleştirmesiyle istasyon tamamlanır.
İhlaller:
 Toplar çapraz olacak şekilde yerleştirilmezse adayın doğru yerleştirmeyi yapması istenir.
 Yerleştirilen herhangi bir top kutu içerisinden çıkarsa, adayın topu alarak kutu içerisine yerleştirmesi istenir.
İstasyon 6: Çift ayakla öne doğru 5 kez sıçrama 50 cm yüksekliğinde ve aralıklarla dizilmiş olan 5 adet engelin üzerinden öne doğru çift ayakla yapılan sıçramalar ve konmalar sonrası istasyon tamamlanır.
İhlaller:
 Her sıçrama ve konmadan sonra iki ayak da yere aynı anda temas etmediği takdirde hakem tarafından kurallara uygun oluncaya kadar sıçrama ve konma hareketi devam ettirilir.
 Sıçrama ve konmalar sırasında istasyonun bütünlüğünü bozacak şekilde, engeller yer değiştirir ya da devrilirse, adayın istasyonu düzeltip hareketi tekrar etmesi istenir.

Kontenjanlar
(Görsel Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)

2016 Yılında Kazananların Ortalama Puanları ve Öğretmenlik Bölümünü Kazanan En Düşük YGS
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 265, OBP puanı 330, 30m derecesi 4.20, parkur derecesi 30sn ve sportif özgeçmişi 25’tir.
En düşük YGS Puanıyla asilden kazanan erkek adayın YGS puanı 197, OBP puanı 356, 30m derecesi 4.39, parkur derecesi 42.94sn ve sportif özgeçmişi 40’tır.

Kazanan kadın adayların ortalama YGS puanı 250, OBP puanı 345, 30m derecesi 4.90, parkur derecesi 35sn ve sportif özgeçmişi 20’dir.
En düşük YGS Puanıyla asilden kazanan kadın adayın YGS puanı 195, OBP puanı 304, 30m derecesi 5.14, parkur derecesi 37.59sn ve sportif özgeçmişi 40’tır.

Sınav Sonucunu Görüntüle

Kimler Düşünebilir?
Özgeçmişin önemi çok fazladır. Özgeçmiş puanı 40-45 olan aday 190 puanla kazanırken, özgeçmişi olmayıp kazanan tek bir tane aday bulunmamaktadır. Çok iyi YGS çok iyi parkur derecesi yapsalar da özgeçmişi olmadan kazanamamışlardır. Koordinasyon parkurunun etkisi çok azdır. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini düşünen adayların çok iyi Özgeçmiş puanına ihtiyacı vardır.

Kılavuzu Görüntüle

Bir yanıt yazın
You May Also Like