Malatya İnönü Üniversitesi Besyo Video Analiz 2017

Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.

Şahsen Kayıt: 05 Haziran – 03 Temmuz
Sınav: 10-14 Temmuz

https://www.youtube.com/watch?v=ZqYq9JR4Gqc&feature=youtu.be

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
 İnönü Üniversitesinin sınavı tek aşamalı koordinasyon parkuru şeklindedir. Parkur’da ilk %70’e giren adaylar değerlendirmeye alınır. Ön eleme olan labirent koşusunun kaldırılması, sistemde puanlı öğrencinin biraz daha avantajlı hale gelmesini sağlamıştır. YGS baraj puanı 230, milli ve spor lisesi çıkışlı adaylarda ise 180’dir.

Sınavın Açıklaması
Adayın koordinasyon parkurunda elde ettiği puan 100 üzerinden 30 olmak zorundadır. Bunun içinde başarı olarak değerlendirmeye alınan kişiler içinde ilk %70’e girmek zorundadır. Yani sınava 1000 kişi giriyorsa sınav derecesine göre ilk 700’de olması gerekir. İlk %70’e giren adaylar 100’lük çan  sistemine göre kendi içinde sıralanırlar.
KOORDİNASYON PARKURU

1. Sağlık Topu Taşıma:
Aday biri birine paralel iki bölüm arasında farklı renkle belirlenmiş kutularda bulunan topları aradaki engel üzerinden geçerek taşır. Her bölümde farklı renkteki kutuların içerisinde bulunan topları, karşı bölümdeki aynı renkle belirlenmiş kutuların içerisine koyar. Topun farklı renkteki bir kutuya konulması veya kutu dışına çıkması durumunda aday uyarılarak topu doğru kutunun içerisine koyması sağlanır.
2. Basketbolda Top Sürme (Dribbling) ve Göğüs (Chest) Pas:
Aday, kutu içindeki basketbol topunu alır ve belirlenmiş olan çizgiden önce topu yere vurduktan sonra basketbol topuyla slalom çubuklarının arasından top sürerek (dribbling) hem gidiş hem de dönüş slalom yapar ve tekrar belirlenen çizginin önüne (kasa ile çizgi arasına) vurarak topu kasaya bırakır. Slalom esnasında topun elden çıkması veya bir huninin atlanıp diğerine geçilmesi durumunda aday uyarılarak hareketi kaldığı yerden tekrar etmesi sağlanır. Slalomu tamamlayan ve göğüs (chest) pas için belirlenen alana gelen aday önündeki çizgiyi geçmeden karşıdaki çemberin içerisine doğru 2 başarılı atış yapar. Atışın başarılı olması durumunda aday bir sonraki istasyona geçer. Başarısızlık durumunda yani topun çemberin içerisine girmemesi veya çizgi ihlali durumunda aday önünde bulunan kutudan yeni bir top alarak atışı tekrarlar. Aday topu çemberin içerisine atarsa bir sonraki istasyona devam eder. Başarısızlık durumunda ise aday kutudaki son topuda alarak aynı şekilde atışa devam etmek zorundadır. Ancak tüm toplar bittikten sonra aday bir sonraki istasyona geçebilir.
3. Denge Aletinin Etrafından İki Adet Dairesel Dönüş Yapma:
Aday engelin ister üstünden, ister altından başlamak suretiyle engelin etrafında 2 adet dairesel dönüşü tamamlayarak istasyonu bitirir. Aksi durumda aday uyarılarak eksik yapılan dönüş veya dönüşleri tekrarlaması istenir. İstasyona zarar veren aday diskalifiye edilir.
4. Futbolda Top Sürme ve Ver-Kaç Yapma:
Aday belirlenen alandaki futbol topunu ayağıyla alarak top sürmeye başlar ve sağdaki kutuya ver-kaç yapar ve dönen topu aday soldaki kutuya ver-kaç yapar ve dönen topu sağ taraftaki kutuyada ver-kaç yapar ve dönen topu sürerek belirlenen alandan dönüş yapar ve aday tekrar sol kutuya, sonra sağ kutuya ve sol kutuya verkaç yapar ve belirlenen alana topu bırakarak diğer istasyona geçer. Eğer aday hareketi istenilen şartlarda yapamazsa veya topu belirlenen alanlardan ayağıyla alıp tekrar bırakamazsa hareket tekrar ettirilir.
5. Sağlık Topunu Engelin Üzerinden Geçirme:
Aday bu istasyonda kasanın içerisinde bulunan sağlık topunu alarak engelin üzerinden 2 (iki) defa atarak geçirir. Aday ilk atışını önden atıp arkadan, daha sonra da tam tersine arkadan atıp önden tuttuktan sonra topu kasanın içine bırakır. Aday sağlık topunu aldığı kasanın içerisine bırakmadan diğer istasyona geçemez. Sağlık topunun ağırlığı erkek adaylar için 5 kg, kadın adaylar için ise 3 kg’dır.
6. Voleybolda Smaç Vuruş:
Aday duvarda yerden sektirmeli smaç please vuruşu yaparak diğer istasyona geçer. Erkek ve kadın adaylar 5 atış yapmak zorundadırlar. Aday atışı nizami bir şekilde (Uluslararası Voleybol Federasyonu kurallarına göre) yapamaz ise uyarılarak atışı tekrar etmesi sağlanır. Atışlar sırasında topun kaçması veya seri atışların tamamlanamaması durumunda aday başarılı yaptığı atıştan devam edecek şekilde sayma işlemi devam edecektir (örneğin 1 atışı yapıp, ikinci atışı yapıp, üçüncü smaçı vurduktan sonra topu tutamazsa ve seri bozulursa aday aynı atışı tekrarlamak zorundadır).
7. Engel Geçişi ve Yana Kayma:
Aday ilk engelin üzerinden atladıktan sonra sol tarafında bulunan huninin etrafından dönüp 2. engelin üzerinden atlar ve sağ tarafında bulunan huninin etrafından dönüp 3. engelin üzerinden atlar ve istasyonu tamamlar. Huni etrafından dönmeyen, huniyi deviren aday uyarılarak en son kaldığı yerden hareketi tekrarlaması sağlanır.
8. Hentbolda Temel Pas:
Aday hentbol topunu belirlenen kontrol çizgisinden karşı duvarda bulunan hedefe nizami bir şekilde (Uluslararası Hentbol Federasyonu kurallarına göre) atar ve geri dönen topu yakalar. Hareketi erkek ve kadın adaylar 5 kez tekrarlar. Tüm atışları nizami bir şekilde yapan aday sonraki hareket olan şut atışına geçer. Eğer aday topu hatalı bir şekilde atar veya dönen topu yakalayamaz ise uyarılarak hatalı atışı tekrar etmesi sağlanır.
9. Paralel Bardan Geçiş:
Aday, jimnastik paralelinin kendisine yakın olan kısmının önce altından geçerek içine girer ve el ve ayaklarının yardımıyla paralelin üzerinden diğer tarafa atlar. Aksi durumda aday uyarılarak istasyonu tekrar etmesi sağlanır.
10. Labirent Koşu:
Aday belirlenen alan içerisinde 2 adet mekik koşusu yaparak fotosel kapılarından geçerek parkuru tamamlayacaktır. Koşu sırasında aday belirlenen alanın dışına çıkması veya alanı sınırlandıran sınav ekipmanlarına zarar vermesi halinde diskalifiye edilecektir.
 Adaya iki hak verilir, en iyi süresi değerlendirmeye alınır.

Kontenjanlar

2016 Yılında Kazananların Ortalama Puanları ve Öğretmenlik Bölümünü Kazanan En Düşük YGS (SİSTEM DEĞİŞMİŞTİR DEĞERLER SEMBOLİK OLARAK VERİLMİŞTİR)
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 285, OBP puanı 355, 1. aşama derecesi 60sn ve 2. aşama derecesi 93sn’dir.
En düşük YGS Puanıyla asilden kazanan erkek adayın YGS puanı 238, OBP puanı 305, 1. aşama derecesi 59sn ve 2. aşama derecesi 85sn’dir.

Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 260, OBP puanı 365, 1. aşama derecesi 72sn ve 2. aşama derecesi 103sn’dir.
En düşük YGS Puanıyla asilden kazanan kadın adayın YGS puanı 212, OBP puanı 267, 1. aşama derecesi 70sn ve 2. aşama derecesi 97sn’dir.

Sınav Sonucunu Görüntüle

Kimler Düşünebilir?
Üniversitenin çok uzun bir parkuru olması ve ilk %70’e girenin değerlendirmeye alınması çok az da olsa puanı biraz düşük olanların önünü açıyor gibi gözükse de kesinlikle geçen yılki puanlarla kazanma ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum. Labirent koşusunun ön eleme olması düşük puanların girmesi noktasında çok katkı sağlamıştı. Bu yıl öğretmenlik bölümünü erkeklerde 290 üzeri YGS’si olan parkuru iyi adaylar , kadınlarda 275 üzeri YGS’si olan parkuru iyi adaylar düşünebilir. Diğer bölümleri de biraz daha düşük YGS’li adaylar iyi parkur derecesiyle düşünebilir.

Ayrıntılar İçin Kılavuzu Görüntüle

 

Bir yanıt yazın
You May Also Like

Edirne Trakya Üniversitesi Besyo Video Analiz 2017

Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.…
Görüntüle