Güncel gelişmelerden haberdar olmak, canlı yayınlarımızda bizlere sorular sormak, videolarımızı takip etmek ve son dakika gelişmelerini bildirim olarak almak için sağ taraftan sosyal medya hesaplarımızı takip edip tamamen ücretsiz uygulamamızı indirebilirsiniz.
VİDEO EKLENECEK
ANKARA GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. Aşama koordinasyon parkuru 2. aşama ise branş sınavıdır. Öğretmenlik bölümünde alınan puan 1. aşamada %50 2. aşamada %50 olarak değerlendirilirken antrenörlük bölümünde 1. aşama %30 2. aşama %70 üzerinden değerlendirilmektedir.
Baraj puanı öğretmenlik bölümünde 285, antrenörlük bölümünde 250’dir. Olimpik Milli sporcular için öğretmenlik barajı 185, antrenörlük barajı 185, Olimpik Olmayan Milli Sporcular için öğretmenlik barajı 200, antrenörlük barajı 200’dür
Sınavın Açıklaması
1-KOORDİNASYON PARKURU
1.İstasyon: Düz takla istasyonunda aday öne takla atar.
2.İstasyon: Denge aletinden geçiş istasyonunda aday 50cm yüksekliğindeki denge aletinin sonraki işaretli alanına kadar koşar. (Uzun adım atarak sona basmak suretiyle mümkün olduğunca az adım atmak avantaj sağlar.)
3.İstasyon: Engel üzerinden ve altından geçme istasyonunda aday bayanlar için 60 cm erkekler için 80 cm yüksekliğindeki engelin önce üzerinden sonra altından geçer.
4.İstasyon: Yoyo istasyonunda aday farklı 2m, 4m, 6m ve 8m aralıklarla koyulan huniler arasında yoyo koşusu yapar. Huniye dokunmadan dönen aday geri çevrilir. (Hedef huniye yüzü dönerek koşmak avantaj sağlar. Yan yan koşmak zaman kaybettirir.)
5.İstasyon: Sağlık topu taşıma istasyonunda aday kasadaki topları diğer kasaya taşır. (Kasaya girdikten sonra seken topları tekrar kasaya koyma zorunluluğu yoktur.Kendine güvenen aday uzaktan atarak avantaj sağlar.)
6.İstasyon: File üzerinden top atma istasyonunda aday kasanın içinden aldığı hentbol topunu erkekler için 3m, bayanlar için 2.5m yükseklikteki filenin önce sağ tarafından sağ elle atılarak sonra sol taraftan sol elle atarak diğer taraftan tutar. Her yön için 2 atış toplamda 4 atış yapılır.
7.İstasyon: Bank sıçrama istasyonunda aday 40cm yüksekliğindeki banktan 5 kez çift ayak sıçrama yapar. (Vücut bankın üzerinden kalçadan bacakları döndürerek hızlı bir şekilde yapılabilir. Parmak ucu kullanılmalıdır.)
8.İstasyon: Koordinasyon istasyonunda aday lastiklerinin içine tek ayakla basarak koşar.
9.İstasyon: Slalom koşusu istasyonunda aday 5 adet dikmenin arasından slalom koşusu yapar. (Ellerini ve kollarını vücudunun önünde tutan aday her bir slalomu tek adımda geçerse avantaj sağlar.)
2-BRANŞ SINAVI
Atletizm, Cimnastik (Artistik, Aerobik ve Ritmik), Basketbol, Hentbol, Voleybol, Futbol, Tenis, Masa Tenisi, Badminton, Güreş, Judo, Taekwondo, Yüzme branşlarında gözleme dayanan değerlendirme çerçevesinde branş sınavı yapmaktadır.
Kontenjanlar
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
30 Erkek, 20 Kız, 6 Olimpik Milli, 2 Olimpik Olmayan Milli, 4 Yabancı Uyruklu
Antrenörlük Eğitimi
40 Erkek, 20 Kız, 6 Olimpik Milli, 2 Olimpik Olmayan Milli, 4 Yabancı, 1 Kadın Engelli, 1 Erkek Engelli
Kimler Düşünebilir
2018 yılında TYT sistemine geçişle Gazi Üniversitesinin baraj puanında çok büyük bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Gazi Üniversitesinde Branş sınavının etkisi çok fazladır. Koordinasyon parkurunda zaten azıcık çalışan biri 15 puan üzeri puan almaktadır. Önemli olan branştır. Baraj puanını geçen öğretmenlikte erkeklerde 95, kadınlarda 90 üzeri başlangıcı olan, antrenörlük bölümünde erkeklerde 90, kadınlarda 85 üzeri başlangıcı olan branşı ve parkuru iyi adaylar Gazi Üniversitesini düşünebilir.