Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi BESYO 2015 Kapsamlı Özet

 Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Bolu AİBÜ öğrenci alımını koordinasyon parkuru, YGS5 puanıyla gerçekleştirmektedir. Antrenörlük Eğitimi bölümünde bunlara ek olarak sportif özgeçmiş puanı değerlendirmeye alınmaktadır. YGS5 puanının hem yüzde olarak etkilemesi ve hemde genel formülden dolayı en yüksek YGS puanının ek puan getirmesi sebebiyle YGS’nin etkisi çok fazladır. Antrenörlük Eğitimi Bölümünde YGS6 puan türü etkilidir.
Sınava başvurmak için YGS’de herhangi bir puan türünde 180 almak gerekmektedir. Milli sporcular ve spor lisesi mezunları için baraj 140’tır.
Öğretmenlik bölümünde YGS5 %50, Koordinasyon %50 Antrenörlük bölümünde sportif özgeçmiş %50, koordinasyon %30 YGS6 %20 Spor Yöneticiliği bölümünde koordinasyon %30, YGS5 %70 olarak değerlendirilmektedir.

Sınavın Açıklaması

Koordinasyon parkurunun baraj süreleri vardır. Bu sürelerin altında yapan adaylar değerlendirmeye alınmazlar. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Antrenörlük bölümleri için erkek adayların 40.00sn bayan adayların 50.00sn ve altında yapması gerekirken Spor Yöneticiliği bölümü için erkek adaylar 50.00sn bayan adaylar ise 60.00sn altında yapması gerekmektedir.
1
1. İstasyon: Takla ve burgu hareketinde aday geriye takla atar 180° döner ve öne takla atar ardından 360°’lik burguyu atar ve istasyonu geçer.
2. İstasyon: Denge istasyonunda aday denge aletinin başında ve sonunda belirlenen yerlerine basar ve istasyonu geçer. (Uzun ve dengeli adımlarla mümkün olduğunca az adımda geçmek avantaj sağlar.)
3. İstasyon: Üstten alttan geçiş istasyonunda aday çıtanın bir kez üstünden bir kez altından geçerek 8 çizer. (Altından geçerken bir ayağı önden geçirip yan geçmek avantaj sağlar.)
4. İstasyon: Sağlık topu sürme istasyonunda aday erkekler için 5kg bayanlar için 3kg olan sağlık topunu engellerin arasında yerden kaldırmadan sürür. (Topa tokat atmak yerine sürümek avantaj sağlar.)
5. İstasyon: Bank üzerinde sıçrama istasyonunda aday bank üzerinde çift ayak 5 kere sıçrar. (Vücut bankın üzerinde olacak şekilde bacakları kalçadan çevirip parmak ucunda sıçramak avantaj sağlar.)
6. İstasyon: Voleybol topu sektirme istasyonunda aday hedef tahtasına 5 sefer pas şeklinde sektirir. Tek elle veya çift ille sektirebilir.
7. İstasyon: Paralel istasyonunda aday paralel barın içinden geçerek parkuru tamamlar. (Yalnızca ellerden değil bacaklardanda kuvvet alarak yaylanarak atlamak avantaj sağlar.)

Kontenjanlar
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
20 Erkek, 12 Bayan, 8 Milli
Antrenörlük Eğitimi
20 Erkek, 12 Bayan, 8 Milli
Spor Yöneticiliği
20 Erkek, 12 Bayan, 8 Milli

2015 Yılındaki Kazananların Analizi
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü
Erkek adayların ortalama en yüksek YGS’si 295, ortalama OBP’si 355, ortalama parkur derecesi 33’tür.
Bayan adayların ortalama en yüksek YGS’si 255, ortalama OBP’si 360, ortalama parkur derecesi 38’dir.
Spor Yöneticiliği Bölümü
Erkek adayların ortalama en yüksek YGS’si 285, ortalama OBP’si 345, ortalama parkur derecesi 36’dır.
Bayan adayların ortalama en yüksek YGS’si 240, ortalama OBP’si 320, ortalama parkur derecesi 47’dir.
Antrenörlük Eğitimi Bölümü
Erkek adayların ortalama en yüksek YGS’si 245, ortalama OBP’si 325, ortalama parkur derecesi 33 ve ortalama özgeçmiş puanı 60’tır.
Bayan adayların ortalama en yüksek YGS’si 230, ortalama OBP’si 340, ortalama parkur derecesi 41 ve ortalama özgeçmiş puanı 25’dir.

Üniversiteyi Kimler Düşünebilir?

YGS5 can alıcı düzeyde etkili olsada koordinasyon parkuru baraj süresini geçemeyen aday ne kadar YGS5’i yüksek olursa olsun başarısız olur. YGS5’i yüksek olup koordinasyonuna güvenen adaylar kesinlikle Bolu’yu düşünebilir. Bolu gerek eğitim gerek akademik kadro olarak Türkiye’nin sayılı üniversitelerindendir. Akademik kadronun potansiyeli ister istemez öğrenci profili beklentisini yukarıya çekmektedir. Bolu’yu düşünen öğrenci okulun YGS’ye verdiği önemden anlaşılacağı üzere derslerine özen gösteren ve çalışkan olmak durumundadır.
YGS5 puanı 330 olan öğrenci parkuru 39 yapsa bile kazanabilecekken YGS5 puanı 210 olan öğrenci 29 yapsa bile kazanamaz. Antrenörlük bölümünün özgeçmişe verdiği önemi kazanan analizimizde görmektesiniz. Antrenörlük Eğitimi bölümü düşünen adayların özgeçmiş puanının minimum 40-50 olmasında fayda var.

Bir yanıt yazın
You May Also Like