Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Video Analiz 2017

YÖKÜN YAZISINA İSTİNADEN ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 30m SÜRAT KOŞUSU SINAVI EKLEMİŞTİR.
Ayrıntıları Görüntüle

Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca  gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=Mwm44cAm1Mk&t=2s

Evrak Teslim Tarihi: 5-9 haziran
Belge Değerlendirme Tarihleri:  12-16 Haziran
Sonuçların Açıklanması: 19 Haziran

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
 Eskişehir Anadolu Üniversitesinin özel yetenek sınavı her bölümü için farklılık göstermektedir. Herhangi bir uygulama sınavı yapmamaktadır. Öğretmenlik bölümünde en az 3 kez müsabakaya çıkmış adaylar YGS5 puanlarının %80’niyle, Milli sporcular ise YGS5 puanlarının %100’üyle değerlendirilirler. Antrenörlük bölümünde; sportif özgeçmiş değerlendirmesi ve en yüksek YGS puanının %25’ine göre değerlendirme yapılacaktır. Rekreasyon bölümünde ise sadece sportif özgeçmişle öğrenci alınacaktır. Rekreasyon ve Antrenörlük bölümlerinin birbirinden farklı özgeçmiş tabloları vardır. Öğretmenlik bölümü baraj puanı 225, Antrenörlük ve Rekreasyon bölümü baraj puanı ise 200’dür. YGS’de ham puan olarak herhangi bir puan türünde bu puanları almış adaylar üniversiteye başvurularını yapabilir.

Sınavın Açıklaması
BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
Adaylar sportif özgeçmiş puanları olmadan da öğretmenlik bölümüne başvurularını yaparlar ve özgeçmişi olmayan adaylar özel yetenek sınavından 0 almış kabul edilirler. Sportif özgeçmişi olan (minimum 3 kez müsabakaya çıkmış olmak) adaylar ise YGS5 puanlarının %80’niyle, Milli adaylar ise YGS5 puanlarının %100’üyle değerlendirilirler.

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
Antrenörlük bölümünde branş kontenjanı mevcuttur. Branş kontenjanları aşağıda mevcuttur. Antrenörlük bölümünde Yerleştirme Puan hesaplaması sonunda ilk %70’lik dilimde olanlar kontenjan puan sıralamasına girmeye hak kazanacak, son %30’luk dilimin altında kalan adaylar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Antrenörlük bölümü puan hesaplaması sportif özgeçmiş ve YGS puanının %25’ine göre gerçekleştirilmektedir.
ÖSYP-SP=SÖP-SP+(YGSP*0.25)

Antrenörlük Eğitimi Bölümü: 40 kişi (20 Kadın, 20 Erkek)
Basketbol: 3 kadın, 3 erkek (kontenjan üst sınırı 9)
Futbol: 4 kadın, 6 erkek (kontenjan üst sınırı 15)
Hentbol: 3 kadın, 3 erkek (kontenjan üst sınırı 9)
Voleybol: 3 kadın, 2 erkek (kontenjan üst sınırı 8)
Atletizm: 3 kadın, 2 erkek (kontenjan üst sınırı 8)
Badminton: 1 kadın, 1 erkek (kontenjan üst sınırı 3)
Masa Tenisi: 1 kadın, 1 erkek (kontenjan üst sınırı 3)
Tenis: 1 kadın,1 erkek (kontenjan üst sınırı 3)
Yüzme: 1 kadın, 1 erkek (kontenjan üst sınırı 3)

SPORTİF ÖZGEÇMİŞ TABLOSU




REKREASYON EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
Rekreasyon bölümünde genel değerlendirme yalnızca sportif özgeçmiş üzerinden hesaplanacaktır. Antrenörlük belgelerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Eğitimi Daire Başkanlığından alınmış olması gerekmektedir. Türk Hava Kurumu Sportif Havacılık sertifikası ilgili THK (Türk Hava Kurumu) genel sekreteri ve kursu düzenleyen uçuş eğitim müdürünün onayıyla geçerlilik kazanacaktır. Liderlik belgesi, Herkes İçin Spor Federasyonu ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yetki verdiği ilgili federasyonun genel sekreteri parafı ve/veya başkanının onayıyla geçerlilik kazanacaktır. CMAS belgeleri Sualtı Sporları Federasyonu’nun, RS (Rüzgar Sörfü) ve Dingi belgeleri ise Yelken Federasyonu’nun genel sekreteri parafı ve/veya başkanının onayıyla geçerlilik kazanacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar soğuk damga ve ıslak imza ile geçerlilik kazanacaktır. Spor Masörlüğü belgesi, Spor Eğitim Daire Başkanı’nın imzası ve/veya genel müdürlük onayıyla geçerlilik kazanacaktır.
SPORTİF ÖZGEÇMİŞ TABLOSU

*Alınacak belgeler ilgili federasyon ya da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü genel sekreteri ve/veya başkanı tarafından onaylanmış olmalıdır.
**B klasman hakemlik: İlgili branşa ait en üst seviyenin bir altındaki hakemlik derecesidir. C klasman hakemlik: İlgili branşa ait en üst seviyenin iki altındaki hakemlik derecesidir.
*** İlgili branşta milli sporcu olarak görev almış olan adayların resmi belgelerini sunmaları durumunda özgeçmiş toplam değerlendirme puanına +20 puan eklenecektir.
**** Liderlik belgesi: İzcilik Federasyonu veya Herkes İçin Spor Federasyonu’ndan alınan belgeler.
***** Bu belgelerin geçerliği ve puan karşılıkları komisyon tarafından değerlendirilecektir.
****** Spor masörlüğü belgesi: Spor Genel Müdürlüğü’nden (SGM) alınan belge.
Kriter 1: Tablo 4’de 3 farklı türde belge (Antrenörlük ve Hakemlik ile İlgili Belgeler, Sporcu Özgeçmişi İle İlgili Belgeler, Geçerliği Olan Diğer Belgeler) bulunmaktadır. Başvuru esnasında aynı belge türünden ikinci belge kabul edilmeyecektir (Tek bir branş beyan edilecektir).
Kriter 2: Birden fazla belge türü ile başvuru yapan adayların puanlarının hesaplanmasında önceliği beyan edilen branşa ait belge türünün %100’ü, diğer belge türlerinden daha yüksek puana sahip olunan belge türünün %50’si ve daha düşük puana sahip olunan belge türünün ise %25’i alınarak adayın toplam puanı belirlenecektir (Tablodan en fazla 100 puan alınabilir).
Kriter 3: Tablo 4’de 3 farklı türdeki belgeden herhangi birine sahip olmayan yani Rekreatif Özgeçmişe sahip olmayan adaylar (branş beyan etmeyenler), bu belgelere sahip olan yani Rekreatif Özgeçmişi ile başvuran adaylardan sonra sıralamaya yerleştirilecektir.
Kriter 4: Rekreatif Özgeçmişi ile başvuran adaylar; başvuru esnasında değerlendirmeye alınmasını istediği bir spor dalı (futbol, basketbol, dövüş sporları vb.), sanat dalı (tiyatro, dans, fotoğrafçılık, el sanatları vb.) ya da diğer dallardan (cankurtaranlık, liderlik, spor masörlüğü vb.) birini branş olarak beyan etmek zorundadır. Bunun sebebi Rekreasyon Bölümüne öğrenci alımında bazı branşlara özgü kontenjan sınırlaması olmasıdır. Bu beyanı yapmayan adaylar Kriter 3’e göre değerlendirileceklerdir.
Kriter 5: Adayların başvuru tarihinden önceki son 12 ay içerisinde (05 Haziran 2016 sonrası) ilk defa alınan belgeleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Beyan edilen branşın son vizeleme tarihi (2016-2017 müsabaka/yarışma sezonu) başvuru tarihinden en geç bir ay (05 Mayıs 2017) öncesinde ilgili federasyona yaptırılmış olması gerekmektedir.
Kriter 6: Değerlendirme sonucunda Rekreasyon Bölümü öğrenci alımı ile ilgili branş dağılımlarına yönelik kontenjanlar aşağıda belirtilmiştir. Bu branşlar dışında kalan branşlarda herhangi bir kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır.
1. Futbol/Futsal (2 kadın 2 erkek)
2. Basketbol (2 kadın 2 erkek)
3. Voleybol (2 kadın 2 erkek)
4. Atletizm (2 kadın 2 erkek)
5. Hentbol (2 kadın 2 erkek)
6. Mücadele Sporları (Bilek Güreşi, Boks, Kick boks, Taekwondo, Muay Thai, Güreş, Karate, Judo vb.) (3 kadın 3 erkek)
7. Diğer branşlar (Yüzme, tenis, badminton, jimnastik, dans, fitness, zumba vb. masörlük, liderlik, tiyatro, el sanatları, güzel sanatlar vb.) (7 kadın 7 erkek)

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
20 Erkek, 20 Bayan
Antrenörlük Eğitimi
20 Erkek, 20 Bayan
Rekreasyon 
25 Erkek, 25 Bayan (Kesin Değil)

2016 Yılında Kazananların Ortalama Puanları (SINAV SİSTEMİ DEĞİŞTİ. SONUÇLAR SEMBOLİKTİR)
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 295, OBP puanları 360, sınav puanı 40 ve özgeçmiş puanı 50’dir.
Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 275, OBP puanları 365, sınav puanı 45 ve özgeçmiş puanı 50’dir.

Antrenörlük Eğitimi
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 265, OBP puanları 345, sınav puanı 30 ve özgeçmiş puanı 70’dir.
Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 245, OBP puanları 355, sınav puanı 35 ve özgeçmiş puanı 60’tır.

Rekreasyon
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 265, OBP puanları 345, sınav puanı 45 ve özgeçmiş puanı 60’tır.
Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 245, OBP puanları 340, sınav puanı 40 ve özgeçmiş puanı 40’tır.

Sınav Sonucunu Görüntüle

Kimler Düşünebilir?
Öğretmenlik bölümünü erkeklerde 300 üzeri YGS5 puanı olan normal adaylar ve 240 üzeri YGS5 puanı olan milli erkek adaylar düşünebilir. Kadınlarda ise 285 Üzeri YGS5 Puanı olan normal adaylar ve 230 üzeri YGS5 puanı olan  milli kadın adaylar düşünebilir. (OBP’yi 320 civarı varsaydığımızda)
Antrenörlük eğitimi bölümünü YGS puanı 275 üzeri olan 45 üzeri özgeçmişli erkek adaylar ve YGS puanı 260 üzeri olan 40 üzeri özgeçmişli kadın adaylar düşünebilir.
Rekreasyon bölümünü YGS puanı 260 üzeri olan 80 üzeri özgeçmişli erkek adaylar ve YGS puanı 250 üzeri olan 70 üzeri özgeçmişli kadın adaylar düşünebilir

Daha Ayrıntılı Bilgi İçin Kılavuzu Görüntüle
Bir yanıt yazın
You May Also Like