Gümüşhane Üniversitesi Besyo Sınavı 2015

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programına 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacaktır. Bakanlar kurulu kararıyla 28.04.2010 tarih ve 27565 sayılı resmi gazetede yayımlanarak kurulmuş olan Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü ve Rekreasyon Bölümü olmak üzere 4 bölümü bünyesinde barındırmaktadır.

Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavı ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 58 (ellisekiz) öğrenci alarak eğitim öğretim hayatına dördüncü yılında devam edecek olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, önümüzdeki yıllarda diğer bölümlere de öğrenci almayı planlamaktadır.

Özel yetenek sınavında, milli sporcuları yönlendirmek amacıyla, 58 (ellisekiz) kişilik genel kontenjanın % 15 (8 öğrenci)’i millisporcu kontenjanı olarak ayrılmıştır.

 

  Kılavuz İndir  

 

Bir yanıt yazın
You May Also Like