Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.
1 DAKİKALIK ANALİZ
https://www.youtube.com/watch?v=bPLCf0-Z9_s
TAM ANALİZ
https://www.youtube.com/watch?v=4nM4WPZvPp8&feature=youtu.be
Online Kayıt : 28 Haziran – 5 Temmuz 2017
Evrak Teslim : 4 – 5 Temmuz 2017
Sınav : 6 Temmuz 2017
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Yalnızca koordinasyon parkurundan oluşan bir sınav sistemi vardır. Milli adaylar için koordinasyon parkurunun yanı sıra sportif özgeçmiş puanlaması vardır. Milli adaylarda özgeçmiş değerlendirmesinin olma sebebi A, B ve C Milli sporcu ayrımı yapmaktır. YGS baraj puanı 210’dur. YGS’de herhangi bir puan türünde bu puanı almak yeterlidir. Milli sporcular ve spor lisesi mezunları için ise baraj puanı 150’dir.
Sınavın Açıklaması
1- KOORDİNASYON PARKURU
https://www.youtube.com/watch?v=BRaccSTYmFI
İstasyon 1: Öne Takla Eller minder üzerine yerleştirilip beden ayaklarla ittirilerek, sırt mindere temas edecek şekilde ayaklar hızla karna çekilerek öne takla tamamlanır.
İhlaller/Açıklamalar:
Öne taklada vücudun herhangi bir bölgesinin minderin sağından ve/veya solundan dışına taşması veya çıkması halinde adayın hareketi tekrar etmesi istenir.
Öne taklada eller ve sırt bölgesi mutlaka mindere temas etmelidir. Aksi taktirde adayın hareketi tekrar etmesi istenir.
İstasyon 2: Tam Burgu İşaretli alan içerisinde ayak uçları karşıyı gösterecek şekilde 360 derece tam burgu yaparak ayaklar ilk pozisyona gelecek şekilde hareket tamamlanır. İhlaller/Açıklamalar:
Burgu sağdan veya soldan dönerek yapılabilir.
Adayın ayaklarından birisi ya da her ikisi birden işaretli alanın dışına çıkarsa hareket tekrar edilir.
İstasyon 3: Slalom Aday, çapraz olarak yerleştirilmiş 6 slalom çubuğunun etrafından sırayla slalom yaparak ilerler ve istasyonu tamamlar.
İhlaller/Açıklamalar:
Eğer herhangi bir slalom çubuğu atlanırsa ve/veya sırayla geçilmezse aday hatayı yaptığı noktaya döndürülür ve hatayı düzeltecek şekilde koşuyu yaparak hatayı yaptığı yerden parkura devameder.
Eğer slalom çubuklarının yeri değişirse, bütünlüğü bozulursa ve/veya devrilirse, aday devrilen slalomu düzelterek parkura hatayı yaptığı yerden devam eder.
İstasyon 4: Engel Üzerinden Sağlık Topu Atıp – Tutma Aday yerdeki kasada bulunan sağlık topunu alarak topu iki defa bu istasyon için hazırlanmış yüksekliği Kadın adaylar için 250, erkek adaylar için 350 cm olan engelin üstünden (üst direğin üstünden) geçirerek tutar, 2 tekrardan sonra sağlık topunu kasaya bırakır ve diğer istasyona geçer.
İhlaller/Açıklamalar:
Aday Sağlık topunu çift ya da tek elle atabilir
Aday harakete istediği yönden başlayabilir.
Aday sağlık topunu her defasında engelin üstünden (üst direğin üstünden) geçirmek zorundadır.
Aday topu düşürdüğünde yerden alır ve harekete kaldığı yerden devam eder.
Haraketi tamamladıktan sonra mutlaka sağlık topu tekrar kasanın içine bırakılmalıdır. Eğer top kasanın dışına çıkarsa aday topu alarak tekrar kasanın içine koyar.
Haraketi iki tekrar şeklinde tamamlamadıkça aday bir sonraki istasyona geçemez.
İstasyon 5: Duvara Top Atıp – Tutma Aday kasanın içinde bulunan iki adet basketbol topundan birini alır. Daha sonra duvara 2,5 metre mesafede yer alan çizginin gerisinde durarak, duvarda alt sınırı 1,85 metre olan çizginin üstünde herhangi bir yere ardı ardına 3 defa topu atıp tutar. Üçüncü tutuşundan sonra topu kasanın içine koyar ve istasyon tamamlanır.
İhlaller/Açıklamalar:
Aday topu duvara atarken duvardan 2,5 metre uzaklıkta bulunan yerdeki sınır çizgisine basması ya da geçmesi durumunda ardı ardına 3 tam atıp-tutmayı tekrar etmek zorundadır.
Aday duvarda alt sınırı 1,85 metre olan çizginin üzerine topu isabet ettiremezse ardı ardına 3 tam atıptutmayı tekrar etmek zorundadır.
Aday hareketi yaparken topu kaçırırsa, kasada bulunan diğer topu alarak ardı ardına 3 tam atıp-tutmayı tekrar etmek zorundadır. Aday kasadan almış olduğu 2. topu da kaçırırsa, kaçırmış olduğu toplardan birini alarak ardı ardına 3 tam atıp-tutmayı tekrar etmek zorundadır.
Top atıp-tutma hareketi tamamladıktan sonra mutlaka en son kullanılan top tekrar kasanın içine bırakılmalıdır. Eğer top kasanın dışına çıkarsa aday topu alarak tekrar kasanın içine koyar. İstasyon 6: Çift Ayakla Çift Yönlü Sıçrama Bank üzerinden yapılan sıçrama ve konmalar çift ayakla olmalıdır. Hakem tarafından sayılan kurallara uygun 10 çift ayak sıçrama ve konma sonrası istasyon tamamlanır.
İhlaller/Açıklamalar:
Sıçrama ve konma esnasında banka elle temas etmek, oturmak, ayakla basmak ve dayanmak hatalı hareket olarak değerlendirilir ve aday kaldığı yerden devam eder.
Her sıçrama ve konmadan sonra iki ayak da yere aynı anda temas etmediği takdirde hakem tarafından kurallara uygun oluncaya kadar sayılarak sıçrama ve konma devam ettirilir. Hakem kurallara uygun yapılmayan sıçramaları saymayacaktır.
İstasyon 7: Engel Geçme Aday bu istasyonda 1,5 m’lik mesafelerle yerleştirilmiş ve sırasıyla 60, 80, 60 cm yüksekliğindeki engellerden birincisinin üstünden, ikincisinin altından ve üçüncüsünün üstünden istediği gibi geçer ve bitiş çizgisine koşar. Aday bitiş kapısını geçerek testi bitirir.
İhlaller/Açıklamalar:
Eğer engellerin yeri değişirse, devrilirse ve/veya bütünlüğü bozulursa, aday devrilen engelleri düzelterek hareketi baştan tekrar eder.
2- SPORTİF ÖZGEÇMİŞ (SADECE MİLLİ ADAYLARDA)
Milli adaylar kendi arasında değerlendiriliyor dolayısıyla millilerin almış olduğu özgeçmiş puanı diğer adayları etkilemeyecek. Sadece A, B ve C milli adaylar arasındaki farkı puana dönük farka çeviren bir değerlendirmedir.
* Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın milli sporcu belgesi verilmesi ile ilgili yönetmeliğine uygun olimpik ve olimpik olmayan spor branşlarında ilgili Federasyondan alınan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanmış, katıldıkları yarışma türüne göre A, B ve C sınıfı milli sporcu belgesi
Kontenjanlar
(Görsel Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)
2016 Yılında Kazananların Ortalama Puanları ve Öğretmenlik Bölümünü Kazanan En Düşük YGS
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 290, OBP puanı 340 ve ortalama parkur derecesi 38sn’dir.
En düşük YGS Puanıyla asilden kazanan erkek adayın YGS Puanı 242, OBP puanı 351 ve parkur derecesi 35.46sn’dir.
Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 270, OBP puanı 345 ve parkur derecesi 43.5sn’dir.
En düşük YGS Puanıyla asilden kazanan kadın adayın YGS Puanı 220, OBP puanı 403 ve parkur derecesi 42.62sn’dir.
Kimler Düşünebilir?
Yalnızca koordinasyon parkurundan aldığı için YGS puanı yüksek olan adaylar çok avantajlıdır. 2016 Yılında 50 adet kadın adayın başvuru yapmış olmasından dolayı kadınlarda ortalama YGS düşüktür. Ancak böyle bir şeyin bu sene olma ihtimali çok düşüktür. Erkeklerde 95 başlangıç, kadınlarda 85 başlangıç üzeri parkuru iyi olan adaylar Karabük Üniversitesini düşünebilir.
Kılavuzu Görüntüle
PROJELERİMİZLE ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ
1-) Besyocuyuz.com ailesi olarak çalışma imkanı olmayan öğrencilerimize destek olmak için bir çok üniversitenin sınavından önce sınav yerinde tanıdığımız ve güvendiğimiz hocalarla sınavla birebir çalışma organize edeceğiz.
2-) Besyocuyuz.com bu çalışmadan hiç bir kar amacı gütmemektedir. Her bölgedeki hoca kendi emeğinin karşılığı olan ve size daha önceden konuştuğunuzda bildirdiği ücreti alacaktır.
3-) Öğrenci çalışma takvimini ve içeriğini çalışmadan önce rezervasyon sırasında öğrenebilir.
4-) Bu çalışmada sıkıntı yaşayan her öğrencinin öncelikli muhatabı bölgedeki hocadır. Sıkıntının çözülmemesi durumunda Besyocuyuz.com’dur. Besyocuyuz.com ile https://www.instagram.com/besyocuyuz.official/ adresinden iletişime geçebilirsiniz.
Bu Çalışma Ne Kazandıracak?
1-) Sınava birebir olarak 2 ay, 1 ay, 3 hafta, 2 hafta ya da isteğe göre 1 haftalık çalışan öğrenci sınav anındaki baskıyı ve sınav parkuruna yönelik bilinçsizliğini azaltmış olacaktır. Üniversitenin bulunduğu şehirdeki hoca şüphesiz ki o üniversitenin parkurunu sınavla birebir kuracaktır. Antrenör çalışma yapacağı süre kapsamında ücretlendirme yapacaktır.
2-) Öğrenci çalışma sırasında arkadaş grubu edinip sınav öncesi ve sırasında psikolojisini yüksek tutacaktır.
3-) Antrenörler fiziksel olduğu kadar mental olarakta öğrenciyi sınav için öğrencinin saygı ve sevgisine orantılı olarak destekleyecektir.