KYK Burs Kredi ve Yurt Başvuru Sonuçları Ne Durumda ?

[dropcap]K[/dropcap]YK Burs Kredi ve Yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK Burs Kredi ve Yurt başvuru sonuçları hakkında yapılan açıklamalar neler? KYK Burs Kredi ve Yurt imkanlarından kimden yararlanabilir? KYK Burs Kredi ve Yurt hakkında dikkat edilmesi gereken ayrıntılar neler? KYK Burs Kredi ve Yurt hakkında tüm merak edilenler haberimizde.

 [divider]

KYK Burs Kredi ve Yurt başvuru sonuçları hakkında bilinmesi gereken önemli ayrıntılar neler? KYK Burs Kredi ve Yurt imkanlarından kimler muaf olur?

KYK BURS, KREDİ VE YURT BAŞVURULARI

Gençlik ve spor Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“2014-2015 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı’na girerek yurt içi ve KKTC’de ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden arasınıf öğrencileri 25 Temmuz 2014-11 Ağustos 2014 tarihleri arasında KYK’nın resmi web sitesi olan www.kyk.gov.tr internet adresinden yayımlanacak başvuru formundan yurt başvurusu yapabileceklerdir.

Bu başvuru süreci kapsamındaki öğrenciler için başvuru alımı tekrarlanmayacaktır. Yüksek Lisans, doktora, özel yetenek, dikey, yatay geçiş sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrenciler ile artık yıl öğrencileri için alınacak başvurular ileri bir tarihte duyurulacaktır. Yükseköğretim kurumlarına ek kontenjanla yerleşecek öğrencilerin yurt başvuruları ise ÖSYMtarafından ek yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra duyurulacak bir tarihte alınacaktır.”

2014-2015 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı’na girerek yurt içi ve KKTC’de ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri bugünden itibaren 11 Ağustos’a kadar KYK’nın “www.kyk.gov.tr” internet adresinden yayımlanacak, başvuru formundan yurt başvurusu yapabilecek.

Bu başvuru süreci kapsamındaki öğrenciler için başvuru alımı tekrarlanmayacak.

– KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN –

KYK YURT BAŞVURU ŞARTLARI

T.C.
GENÇLİK VE Spor Bakanlığı
YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2014–2015 ÖĞRETİM YILI
ÖSYM VEYA ARA SINIF ÖĞRENCİLERİNİN YURT BAŞVURUSU

ÖNEMLİ UYARI

Başvurunuzu yapmadan önce aşağıdaki açıklamaları mutlaka okuyunuz.

YURT BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLMEYECEK ÖĞRENCİLER

Örgün Eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmayan öğrenciler,
Daha önce kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “ Süresiz çıkarma cezası” alan öğrenciler,
En az asgari ücret düzeyinde ücretle sürekli bir işte çalışan veya sürekli geliri olan öğrenciler (Tatil dönemlerinde geçici olarak en fazla 120 gün çalışan veya ücretli staj yapanlar hariç),
Taksirli suçlar hariç, sabıka kaydı bulunan öğrenciler,
Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler,
Ailesinin ikametgahı okulun bulunduğu büyükşehir belediye sınırları içerisinde bulunanlar (Ek tabloda öğrenci alımı yapılacağı belirtilen ilçeler hariç)

ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLARI NASIL HESAPLANIR?
Kurumdan öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, öğrenim kredilerinin verildiği tarihten öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürede veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar; öğrenim kredisi olarak verilen miktarlara, Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle hesaplanmaktadır.

KATKI KREDİSİ BORÇLARI NASIL HESAPLANIR?
Kurumdan katkı kredisi alan öğrencilerin borcu ise, katkı kredilerinin verildiği tarihten itibaren öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürede veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar; Kurumca öğrenci adına üniversitesi hesaplarına ödenen miktarlara, katkı kredisi verilen öğretim yılının ocak ayından başlamak üzere en son kredi aldığı yılın aralık ayındaki, Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle hesaplanmaktadır.

KREDİ BORCUM TESPİT EDİLDİKTEN SONRA KREDİLERİMİ NASIL/NE ŞEKİLDE ÖDEYECEĞİM?
Öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrenciler, kredi alma aşamasında, düzenledikleri “Burs/Kredi Taahhüt Senetleri” nde borçlarını tebligat beklemeksizin, normal öğrenim sürelerinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak, kredi aldıkları süre kadar zamanda aylık taksitler halinde ödeyeceklerini taahhüt etmektedirler.

KREDİ GERİ ÖDEME PLANI TARAFIMA ULAŞTIRILACAK MI?
Öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrenciler, kredi alma aşamasında düzenledikleri “Burs/Kredi Taahhüt Senetleri”nde borçlarını tebligat beklemeksizin, normal öğrenim sürelerinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak, kredi aldıkları süre kadar zamanda aylık taksitler halinde ödeyeceklerini taahhüt etmektedirler. Bu sebeple Kurumumuzun tebligat yükümlülüğü yoktur.

Borcu tespit edilen tüm öğrencilerin borçları ve ödeme planları Kurumumuzda bulunan adreslerine normal posta yoluyla gönderilmektedir. Gönderilen ödeme planlarının ellerine geçmemesi Kurumumuza hukuki olarak bir sorumluluk getirmemektedir.

KURUMUNUZDAN ALDIĞIM ÖĞRENİM KREDİLERİNİN GERİ ÖDEME PLANINI TAKSİT SAYISIN/TUTARLARINI KENDİM BELİRLEYEBİLİYOR MUYUM?
Öğrencilerimiz, yönetmeliğimiz gereği öğrenim kredisi geri ödemelerini kredi aldıkları sürede aylık taksitler halinde (2006 – 2007 öğretim yılından önce üçer aylık ) ödemektedir

GÖNDERMİŞ OLDUĞUNUZ ÖDEME PLANI ELİME GEÇMEDİ BORÇ VE TAKSİTLERİMİ NEREDEN ÖĞRENECEĞİM?
Borç ve taksitlerinizi Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresindeki “Öğrenim / Katkı Kredisi Borç Sorgulama ”sayfasından veya 444 1 961 nolu çağrı merkezimizi aramak suretiyle öğrenebilirsiniz.

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

İlk defa Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler,
İlk defa lisansüstü programlara katılacak öğrenciler,
2014-2015 öğretim döneminde eğitim almaya başlayacak yatay ve dikey geçiş öğrencileri,
Kurum yurtlarında kalıp okulu uzatan artık yıl öğrencileri,
daha sonra Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde Kurum internet sayfasından başvuracaklardır.

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılmaktadır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde yurda yerleştirmeniz yapılmayacak olup, kayıt olmanız halinde ise yurtla ilişiğiniz kesilecektir.

Başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyin, konuyu tam olarak kavradıktan sonra ilgili alanı cevaplayınız.

Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan yurda girmenizi engeller.
Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, mutlaka nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.
Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirlerini tam ve doğru olarak yazınız.

Başvuruda bulunduktan sonra gerekmesi halinde, başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

YURT

Yurt istekleri ancak, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği yer, öğrenim göreceği yükseköğretim kurumunun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ise (Şehir içi nakil araçlarından yardımsız faydalanamayan görme engelli, felçli, bir veya iki kolu veya bacağı olmayan, skolyoz hastaları olan öğrenciler hariç) yurt başvurusu dikkate alınacaktır.
Yurt ücreti; yurtlarda barınma ve diğer hizmetler karşılığında öğrenciden alınan paradır.
Depozito; öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretini veya yurtta yapacakları zarara karşılık tutulan paradır.
Yurtların özelliklerine göre farklı yurt ücreti ve depozito alınmaktadır.

YURTLARDA KAYIT İÇİN İSTENİLEN BELGELER

1. Öncelik Belgesi

-Şehit veya gazi çocuğu, ( Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
-%40 ve üzerinde engel durumu olanlar, (Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor)
Anne ve babası vefat edenler, (Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
-Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden alınacak belge)
-Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
-12/05/2011 tarihli ve 27932 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Milli Sporcu Belgesi” almış sporcular,(T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
-2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler

2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,

3. Anne veya babası %40 ve üzerinde engelli olanlar (Engelli için Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor).

YURTLARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü
Yurt İdare ve İşletme Dairesi Başkanlığı
Söğütözü Mah. 2176 Sokak NO:25 ÇankayaAnkara
Tel: 0(312) 551 60 00 Genel Müdürlük (pbx)
Faks: 0 (312) 551 65 60

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinin yurt,burs,öğrenim kredisi ve katkı kredisi başvuruları;Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra internet aracılığıyla kyk internet adresi www.kyk.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

Başvuru sırasında;’burs,öğrenim kredisi ve katkı kredisi ile yurt istiyormusunuz’ bölümlerinin boş bırakılması halinde başvurular değerlendirmeye alınmamaktadır.

Değerlendirme sonuçları;kurumumuz internet adresi www.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilere yurdun adı,yerleştirilmediyse yedek sırası bildirilmektedir.Ara sınıf öğrencileri ile yüksek lisans, doktora,ön kayıt ve özel yetenek öğrencilerinin yurtlara başvuruları; YURTKUR’un www.kyk.gov.tr adresindeki internet sayfasından yapılmaktadır. Başvuruların kabul edileceği tarihler ve süreler her yıl Genel Müdürlükçe tespit edilmekte olup, genellikle bu başvurular;

Ara sınıflar için Temmuz ayı, Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim programına girecek öğrenciler için ise Eylül ayı içerisinde gerçekleşmektedir. Artık yıl öğrencileri ise daha önce barındıkları yurt müdürlüklerine, tespit edilen sürede başvurarak, ancak bir öğretim yılı yurtta barındırılmaktadırlar. Bu başvuruların değerlendirme işlemi Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüklerince, bölge müdürlüğü bulunmayan illerde ise yurt müdürlüklerinde oluşturulan komisyonlar tarafından yapılmaktadır.

Belirlenen sürede başvuruda bulunmayanların başvuruları Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüklerince, diğer illerde ise yurt müdürlüklerince kabul edilerek yurtta boş yer olması halinde yerleştirme işlemi yapılmaktadır.Yurtta barınmakta iken tatil (Temmuz-Ağustos-Eylül ) aylarına ait yurt ücretlerini zamanında ödememeleri nedeniyle öğretim yılı sonunda kayıtları silinen öğrenciler, müteakip öğretim yılında yurtta tekrar barınmak istedikleri takdirde ara sınıf başvuruları için belirlenen tarih ve sürede www.kyk.gov.tr adresindeki internet sayfasından başvuruda bulunabileceklerdir.

Nerelere Burs Başvurusu yapılabilir

Üniversite öğrencilerine verilen burslar için ekim ayı çok kritik. Çünkü kurumların çoğunluğunun burs verme tarihi ekimde sonlanacak. Geç kalan öğrenciler için 20 kurumun verdiği bursları, tarihleri, başvuru adreslerini derledik…

ÜNİVERSİTELER açılınaca. Harç, yurt ücreti, ev kirası, yol parası, yemek… Bu ve benzeri ihtiyaçları karşılamak öyle her öğrencinin harcı değil. Eğer maddi imkanlarınız yeterli değilse işiniz daha da zor. Bu durumda burs veren şirket, vakıf, dernek ve diğer kurumlar sizin için iyi bir çözüm olabilir. Eğer sizde böyle düşünüyorsanız elinizi çabuk tutun deriz. Zira burs başvuruları için artık son günler. Burs rakamları 100 TL ile bin TL arasında değişiyor. Peki, hangi kurumlar burs veriyor? Son başvuru tarihleri ve seçim kriterleri nelerdir? Başvurular nasıl ve hangi adreslere yapılır?
İşte ayrıntılar…

KREDİ VE YURTLAR KURUMU

Yüksek öğrenim gören herkese burs ve kredi imkanları sunuyor. Kasım ayında başvurular bitiyor. Ancak ocak-şubat döneminde tekrar başvuru kabul ediliyor. Burs ve kredi başvurularınızı Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı bölge ve yurt müdürlükleri aracılığıyla yapabilirsiniz.

Telefon: 0312 424 09 47
Web: www.kyk.gov.tr

Burs almak için aranan şartlar

* TC vatandaşı olmak,
* Askerlikle ilişkisi olmamak,
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olmak,
* En az dört yıl süreli bir yüksek öğretim kurumuna kayıt yaptırmış olmak,
* Herhangi bir kurumdan maaş ya da burs almıyor olmak,
* Anne baba ayrı veya yetim, öksüz olmak,
* Başarılı olmak…

Burs için gerekli belgeler

* Adli sicil kaydı
* Maddi durumu gösterir belgeler
* Üniversite kayıt belgesi
* Nüfus kâğıdı örneği
* ÖSS puan durumunu gösteren belge
* Fotoğraf

milliyet

Bir yanıt yazın
You May Also Like

O deparın sırrı ortaya çıktı

Barcelona’ya karşı Kral Kupası’nda inanılmaz bir sprintle gol atan ve tüm dünyayı ayağa kaldıran Bale’in bu özelliği antrenman programı dışında nasıl bir rutin izlediği ve beslenme alışkanlıklarını da akıllara getirdi.…
Görüntüle

KYK ve BURS Sonuçları Açıklandı

KYK burs sonuçları sorgulama paneline haberimizden ulaşabilirsiniz. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden rahatlıkla2015/2016 yılına ait KYK burs sonuçları sorgulama sayfasına ulaşabilir ve burslarınızın yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz. Üniversite öğrencileri için bursun ayrı…
Görüntüle