Bu yazı besyocuyuz.com’un 20.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu uygulamaya aittir. Özeti kullanmak isteyenler site linkini kopyalayıp paylaşabilir. Aksinin yapılması durumunda anayasanın (4630/1 – 4630/2 – 4630/3 md.) uyarınca gerekli ceza-i müeyyide ile karşılaşılacaktır.
-Tüm Üniversiteler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler (Parkur Ölçüleri, Kazananların Ortalama Puanı, Sınav Sistemleri)
-Güncel Haberler İçin Bildirim Sistemi (Sınav Kılavuzunun Açıklanması vs.)
-Sınav Takvimi (Yaklaşan Sınavların Tarihleri)
-Sınav Videoları ve Geçmiş Dönem Kılavuzları, Sonuçları
-E-dergi sekmesinde tüm üniversiteler hakkında aşağıdaki gibi tüm bilgiler
Uygulamamızı Google Play ve Apple Store’da “Besyocuyuz” yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.
KAPSAMLI VİDEO
https://www.youtube.com/watch?v=VT0amEbcLdc&t=39s
1 DAKİKALIK VİDEO
TRABZON KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Sınav tek aşamalı koordinasyon parkurundan oluşmaktadır. Sınav derecelerine göre sıralanan kontenjanın 3 katı kadar aday değerlendirmeye alınır. YGS Baraj puanı 180’dir. YGS’de Ham puan olarak herhangi bir puan türünde 180 puan almış olan adaylar başvurularını yapabilir.
Sınavın Açıklaması
KOORDİNASYON PARKURU
Koordinasyon Parkuru, bitirme zamanının elektronik bir kronometre ile ölçüldüğü altı (6) farklı istasyondan oluşan bir testtir. Testte sırasıyla Yön Değiştirmeli Koşu, Top İle Slalom, Engel Geçme-I, Engel Geçme-II ve Top Değiştirme istasyonları yer almaktadır. Aday, başlangıç çizgisinin 50 cm gerisindeki çıkış çizgisini geçmeyecek şekilde ayağını yerleştirir ve hazır olduğunda teste başlar. Adayın başlangıç çizgisini geçmesiyle birlikte elektronik kronometre otomatik olarak çalışmaya başlar. Aday 1. istasyona varmak üzere 5 numaralı kapıdan geçerek teste devam eder.
(Görsel ve Açıklaması Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)
Parkur Açıklaması
1. Yön Değiştirmeli Koşu İstasyonu Bu istasyon için giriş ve çıkış kapısı 1 numaralı kapıdır. Kapıdan geçen aday, belirtilen sırada konilerin etrafından döner, ardından 1 numaralı kapıdan geçerek bu istasyonu tamamlar.
İhlaller
Belirtilen sıraya uymamak (Hata)
Konilerin üzerinden geçmek (Hata)
Konileri yerinden çıkartmak (Diskalifiye)
2. Top İle Slalom İstasyonu Bu istasyon için giriş ve çıkış kapısı 2 numaralı kapıdır. Kapıdan geçen aday, kasadan topları alır ve slaloma başlar. Aday belirtilen sırada slalomu bitirdikten sonra koşarak topları kasaya koyar ve 2 numaralı kapıyı geçerek bu istasyonu tamamlar.
İhlaller
Slalom çubuklarını belirtilen sırada geçmemek (Hata)
Topları düşürmek (Hata)
Topları kasanın dışına bırakmak (Hata)
Slalom çubuklarını yerinden çıkartmak (Diskalifiye)
3. Engel Geçme İstasyonu Bu istasyon için giriş ve çıkış kapısı 3 numaralı kapıdır. Kapıdan geçen aday, birbirinden farklı yükseklikteki engelleri belirtilen sırada üzerinden atlayarak geçtikten sonra 3 numaralı kapıdan geçerek bu istasyonu tamamlar.
İhlaller
Belirtilen sıraya uymamak (Hata)
Engellerin üzerinden geçmemek (Hata)
Engelleri yerinden çıkartmak (Diskalifiye)
4. Denge Aleti İstasyonu Bu istasyon için giriş ve çıkış kapısı 4 numaralı kapıdır. Denge aletine çıkan aday, denge aletini yürüyerek veya koşarak geçip (denge aletinin bitimindeki işaretli alana basmak koşuluyla) zemindeki belirlenen alana iner. Bu alandan geriye dönen aday (sağ veya sol taraftan), denge aleti üzerinde iki (2) sıçrama hareketi (eller veya kollar kullanılabilir) yaptıktan sonra 4 numaralı kapıdan geçerek bu istasyonu tamamlar.
İhlaller
Belirlenen alanlara basmamak (Hata)
5. Top Değiştirme İstasyonu Bu istasyon için giriş ve çıkış 5 numaralı kapıdır. Kapıdan geçen aday, kasalardaki topların yerlerini değiştirdikten sonra 5 numaralı kapıdan geçerek bu istasyonu tamamlar.
İhlaller
Topların yerlerini değiştirmemek (Hata)
Topları düşürmek (Hata)
Topları kasanın içine bırakmamak (Hata)
6. Kasa Üzerinden Takla İstasyonu Bu istasyon için giriş kapısı 6 numaralı kapıdır. Kapıdan geçen aday, kasa üzerinden takla atıp zemindeki belirlenen alana bastıktan sonra bu istasyonu tamamlar.
İhlaller
Takla atmamak (Hata)
Belirlenen alana basmamak (Hata)
Aday bitiş çizgisine varmak üzere teste devam eder ve bitiş çizgisini geçerek testi bitirir. Bu testte adayın test süresi, otomasyon sistemince saptanmaktadır. Otomasyon sistemini aktif hale getiren ve durduran adayın kendisidir. Elde edilen değer ekrana yansır ve aynı anda ana bilgisayara otomatik olarak kaydedilir. Aday bu testte iki (2) hakka sahiptir. Ancak teknik nedenlerden dolayı test skoru elde edilemeyen adaylara bir hak daha verilir. Haklarının tamamını kullanıp kullanmamak adayın kendi tercihine bağlıdır. Adayın tüm
Kontenjanlar
(Görsel Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)
2016 Yılında Kazananların Ortalama Puanları ve Öğretmenlik Bölümünü Kazanan En Düşük YGS
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 255, OBP Puanı 345 ve parkur derecesi 36sn’dir.
En düşük YGS Puanıyla asilden kazanan erkek adayın YGS puanı 199, OBP Puanı 321 ve parkur derecesi 35.79sn’dir.
Kazanan kadın adayların ortalama YGS puanı 225, OBP Puanı 350 ve parkur derecesi 43sn’dir.
En düşük YGS Puanıyla asilden kazanan kadın adayın YGS puanı 186, OBP Puanı 357 ve parkur derecesi 42,02sn’dir.
Sınav Sonucunu Görüntüle
Kimler Düşünebilir?
Kontenjanın 3 katının değerlendirmeye alınıyor olması YGS’si düşük olup parkuru çok iyi olan adaylar için çok önemli bir fırsattır. YGS’si orta düzeyde olan parkuruna güvenen adaylar veya YGS’si düşük olup parkuru çok iyi olan adaylar KTÜ’yü düşünebilir.
Kılavuzu Görüntüle