https://www.youtube.com/watch?v=SE7zDL_3_Eg&feature=youtu.be
BATMAN ÜNİVERSİTESİ
Sınav İçeriğinin Özeti
Koordinasyon parkuru ve özgeçmiş değerlendirmesinden oluşan 2 aşamalı bir sınav sistemi vardır. Koordinasyon testi %70, sportif özgeçmiş %30 etkilidir. Spor Yöneticiliği bölümlerine ise yalnızca sportif özgeçmişle öğrenci almaktadır. YGS’nin herhangi bir puan türünden 180 almak yeterlidir. Spor Liseleri ve Milliler için 150 almak yeterlidir.
Sınavın Açıklaması
1-SPORTİF ÖZGEÇMİŞ
2-KOORDİNASYON PARKURU
Koordinasyon parkurunda erkeklerde 38.5sn, bayanlarda 43.5sn ve üzeri adaylar diskalifiye olur ve değerlendirilmeye alınmazlar.
(Şekil Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)
Parkur Videosu İçin Tıklayınız
1. İstasyon: Öne takla (Her türlü olabilir).
2. İstasyon: Aday kasada bulunan futbol topunu alarak ayağı ile çapraz olarak ikişer metre aralıklarla yerleştirilmiş olan slalom çubuklarının etrafından belirtilen yönlerde dripling yapar. Toplam 5 adet slalom çubuğu bulunmaktadır. Hareket bitirildikten sonra aday, topu basketbol istasyonun başlangıcında bulunan kasaya topu eliyle bırakarak, kasada bulunan basketbol topunu alıp diğer istasyona geçer. Aday dripling esnasında topu kaçırırsa topu alıp slaloma kaldığı yerden devam eder veya slalom çubuğunu dripling yapmadan geçerse bir önceki slalom çubuğuna geri dönerek harekete kaldığı yerden devam eder. Aday istediği ayak ile (Sağ veya sol, sağ-sol) dripling yapabilir. Kasanın içine girip çıkan topu aday kesinlikle tekrar kasaya bırakmak zorundadır.
3. İstasyon: Aday kasadaki basketbol topunu alarak, çapraz olarak ikişer metre aralıklarla yerleştirilmiş olan slalom çubuklarının etrafından belirtilen yönlerde basketbol topu ile dripling yapar. Toplam 5 adet slalom çubuğu bulunmaktadır. Hareket bitirildikten sonra, aday topu voleybol istasyonun başlangıcında bulunan kasaya topu eliyle bırakarak, kasada bulunan voleybol topunu alıp diğer istasyona geçer. Aday dripling esnasında topu kaçırırsa topu alıp slaloma kaldığı yerden devam eder veya slalom çubuğunu dripling yapmadan geçerse bir önceki slalom çubuğuna geri dönerek harekete kaldığı yerden devam eder. Aday istediği el ile (Sağ veya sol, sağ-sol) dripling yapabilir. Kasanın içine girip çıkan topu aday kesinlikle tekrar kasaya bırakmak zorundadır.
4. İstasyon: Aday kasa içinden bulunan voleybol topunu alarak duvara 3 metre uzaklıkta çizilmiş olan çizginin gerisinden çift el ile duvarda belirlenmiş olan 60×60 cm kare içerisine istenilen şekilde 3 (üç) atış yapar. Aday hedefe üç atışı tamamlayana kadar atışa devam eder. Atış sırasında 3 metre çizgisi geçilmez. Aday atış sırasında kaçan topu tekrar alarak kaldığı yerden devam eder. Aday üç atışı bitirdiğinde topu istasyonun bitiminde bulunan kasaya bırakarak diğer istasyona geçer. Kasanın içine girip çıkan topu aday kesinlikle tekrar kasaya bırakmak zorundadır.
5. İstasyon: Aday harekete, 40 cm yüksekliğindeki sıçrama tahtasından çift ayak sıçrayarak başlayıp, sağa ve sola olmak üzere 5 sıçrama hareketini tamamlar. Aday harekete çift ayakla başlar ve çift ayak basarak bitirir. Adayın sıçrama tahtasından diğer tarafa geçerken sıçrama tahtasına basması, tahtaya dokunması ve tahtayı tutması hata olarak kabul edilir. Adayın hatalı yaptığı sıçrama hareketi istasyon sayısına dahil edilmeyip aday harekete kaldığı yerden devam eder.
6. İstasyon: Aday aralarında 4.50 metre mesafe olan hunilerin etrafından koordinasyon parkurunda çizilmiş olan oklar yönünde ilerleyerek koşularını en kısa sürede tamamlamaya çalışırlar.
7. İstasyon: 1.20 metre yüksekliğinde ve 1.65 metre uzunluğundaki ve 35 cm genişliğindeki atlama beygirinden, erkek adaylar avuçları atlama beygirinin üzerine dokunmak şartıyla atlama beygirinin üzerinden atlamaya çalışırlar. Bayan adaylarda ise atlama beygiri yatay olarak çevrilir ve bayan adaylarda avuçları atlama beygirinin üzerine dokunmak şartıyla atlama beygirinin üzerinden atlarlar ve hızlıca finişe giderek parkuru tamamlarlar.
Kontenjanlar
(Şekil Üniversite Kılavuzundan Alıntıdır.)
2016 Yılındaki Kazananların Analizi
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 270, OBP puanı 340, özgeçmişi 35 ve koordinasyon puanı 45’tir.
Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 225, OBP puanı 350, özgeçmişi 30 ve koordinasyon puanı 25’tir.
Antrenörlük Eğitimi Bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 245, OBP puanı 330, özgeçmişi 10 ve koordinasyon puanı 35’tir.
Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 210, OBP puanı 325, özgeçmişi 10 ve koordinasyon puanı 10’dur.
Spor Yöneticiliği Bölümü
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 240, OBP puanı 340 ve özgeçmişi 50’dir
Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 220, OBP puanı 310 ve özgeçmişi 55’tir.
Spor Yöneticiliği Bölümü 2. Öğretim
Kazanan erkek adayların ortalama YGS puanı 245, OBP puanı 330 ve özgeçmişi 25’tir.
Kazanan bayan adayların ortalama YGS puanı 235, OBP puanı 340 ve özgeçmişi 5’tir.
DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN Tıklayınız